– Jeg er bidt af en gal fisk og har været det hele mit liv, siger Marius Truberg. – Jeg fisker efter alle arter, det er muligt at fange men især aborren har tænderne dybt i mig. Jeg tænker altid på, hvornår jeg kan fiske aborre igen: Hvad skal det næste valg af agn være, hvad med vejr og vind – passer det til den plads, som jeg vil besøge? – og så selvfølgelig om jeg har den nyeste jig eller det mest opdaterede forfang til at få mit nye aborreeventyr til at gå i opfyldelse.

– Med henblik på, at der var is på de fleste vande i sidste weekend, ville jeg gribe chancen for at komme til Ishøj havneområde for at få min drømmeaborre. Jeg startede med at hilse på dem rundt om mig og forhøre mig om fangster. Men der var til min overraskelse kun fanget to mindre fisk. Jeg gik ned til mit valgte spot for at fiske. Blot to kast skulle der gå, før første hug faldt.

– Jeg var helt oppe og køre, da jeg troede, at jeg havde fået mit livs aborre, men det var desværre en fejlkroget brasen på 2,3 kg, som fik friheden efter et hurtigt billede. Der blev prøvet med jig, wobler og fjordrejer under flåd, men ingenting skete i næsten to timer. Pludselig fik jeg et hårdt dunk i stangen efterfulgt af, at 5-10 meter line blev flået af. Og så kunne fighten starte på min ultralight stang. Det var fantastisk, hvor mange kræfter der lå bag den, men ind kom den. Jeg fik målt den store aborre til 47 cm, og jeg anslår den til omkring 1,7 kg. Det var en oplevelse, som jeg sent vil glemme – og en personlig rekord, der er til at føle på.

 

Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This