Martin Wensien fange denne fotte havørred på en dejlig "forårsdag" på en Hony Shrimp imitation. Fisken vejede 4,75 kilo og målte 72 centimeter. En rigtig tygsak.

EFTER MANGE DAGE MED FROST lovede vejrudsigten endelig høj sol til hele landet, dette måtte sætte gang i ørrederne, så der er med garanti mange lystfiskere der var ud at fiske i går (lørdag d. 14 februar). Martin Wensien fra Strøby Egede nær Køge, var taget til Rørvig med hans fiske makker Jesper. – Vi mødtes ved bøgeskoven på Stevns men der var det overskyet og der blæste en iskold pålandsvind, fortæller Martin Wensien til Fisk & Fri. Det var ikke lige hvad gutterne havde håbet på, så de kørte videre til en plads ved rødvig. – Der var ingen andre da vi ankom til pladsen klokken ni og solen var allerede brudt frem, fortsætter Martin Wensien. – Det var fantastisk at stå på en sneklædt strand og mærke varmen fra solen. Vi startede med at af fiske i en lille bugt med lavt vand, men mærkede ingen fisk, så efter en halv time, gik jeg ud på et rev længere nede af stranden. Da jeg nåede ud på revet, opdagede jeg, at der var kommet en vindknude på forfanget, men ville lige tage et par kast inden jeg skiftede spids og spiste morgen mad. Fluelinen blev lagt ud, tre tag og et lille nyk i fluen, et tag til i fluen og der var fast fisk.

Inden fotograferingen var endt, havde Martin også lige sørge for dette flotte undervandsbillede af den stålblanke havørred. Fisken vendte et par gange i overfladen og fulgte stille og roligt med ind. Først da den var fem meter fra mig, så jeg hvor stor den egentlig var. Så kan det nok være jeg blev nervøs da jeg kom i tanke om vindknuden, hvorefter fisken tog et par korte seje udløb og stressede mit forfang. Jeg kunne ikke presse den for meget, da det ville springe forfanget, men det var ikke nemt, da der var masser af store sten og blæretang som fisken kunne sætte sig i. Men det var lige præcis hvad der skete. Fisken svømmede ind i en stor plamage blæretang og sad fast, bare fem meter fra mig.Da jeg gik hen i mod den, svømmede den heldigvis selv fri. Imellemtiden var Jesper kommet ilende for at hjælpe og da fisken var kørt træt, blev den håndlandet med et fast greb i gællerne. Hold kæft den var tung, 72 centimeter og 4,75 kilo fanget på en hjemme bundet Honey Shrimp med lige ben på årets først dejlige "forårsdag", slutter Martin Wensien.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This