Mange størarter kan krydses og danne hybrider i både naturen og i opdræt, men kun nogle få af dem findes i Danmark. En af de mest kendte i lystfiskersøerne er den såkaldte hviluga, der er en krydsning mellem en hvid stør og en beluga. Nogle ganske få steder i landet er der også udsat hybrider mellem belugastør og sterlet – en hybrid der kaldes en bester. Henrik Carl fangede lørdag en af disse – formentlig den første lystfiskerfangst fra Danmark nogensinde. – Jeg fiskede i en sø, hvor der går nogle ganske få bester blandt en masse andre stører. Jeg vidste godt vidste, at det ville blive en svær opgave at ramme netop den sjældne hybrid, men med lidt ihærdighed og efter ca. 20 andre stører på land lykkedes det til alt held. Den sjældne fisk vejede 5,2 kg og var 96 cm lang.  

Selvom det er den eneste og dermed selvfølgelig største bester, der er registreret under lystfiskeri herhjemme, bliver det ikke til en danmarksrekord i denne omgang. Rekordudvalget, som Henrik selv er en del af, anerkender nemlig ikke rekorder for størhybrider. Det er en beslutning, der er truffet som følge af, at mange af hybriderne er så svære at kende fra hinanden og forældrearterne, at det i ofte vil være umuligt at artsbestemme dem uden en grundig undersøgelse.  

På Fisk & Fris Youtube, hvor du kan abonnere gratis, har vi en super instruktiv video med Henrik Carl om hvordan man fisker stør. Se videoen her.

 

Friluftsland The North Face

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This