Sådan ser bæredygtigtfiskeri.dk ud. Tjek det ud, og få styr på det de arbejder for.BÆREDYGTIGTFISKERI.DK er en relativ ny lystfiskeorganisation i Danmark, som netop har indledt en kampagne for et mere bæredygtigt fiskeri i de Sjællandske fiskevande.

Organisationen har gennem to år kontaktet lokale lystfiskerforeninger, og forhandlet med disse omkring indførelsen af et mere bæredygtigt sportsfiskeri i Danmark, og nu er turen kommet til de sjællandske vande.

Mange foreninger landet over har oplevet en større lystfiskerturisme, og som følge deraf er der sket en nedgang af fiskebestandene, udtaler folkene bag organisationen. Derfor har du udformet det åbne brev i håb om en diskussion og indførelse af fangstvinduer til beskyttelse af fiskebestandene.

Bæredygtigtfiskeri.dk har således ved henvendelse til forskellige foreninger og konsortier landet over, være i stand til at skabe såkaldte fangstvinduer for fx gedder.

Et godt eksempel er Ribe Å, hvor der på konsortiets yderste stykke inden Vadehavet, netop er indført et fangstvindue, således at de store gedder beskyttes, reproduktionen opretholdes og dermed tages der vare om bestanden, og som følge deraf er der også gode muligheder for at fange rigtig store gedder. Du kan se mere her!

Du kan læse lidt mere om dette bæredygtige initiativ i det kommende nummer af Fisk og Fri – altså nr. 3, 2012.

Alt i alt – der er noget at tænke over – alt sammen i et fremtidigt perspektiv.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This