Normalt er bækørrederne først rigtig oppe på finnerne sidst i april, men i går lykkedes det Mathias Olsen at få en fin fisk.

Han havde aftalt at fiske den vestsjællandske kyst igennem sammen med en god kammerat, men vennen blev aftenen forinden nødt til at aflyse. Mathias besluttede sig dog for at tage afsted og affiske de udvalgte spots alligevel. Men halvvejs til kysten ændrede Mathias planer, og besluttede at fiske i en af de sjællandske åer i stedet. – Det tog dog lidt tid at køre til denne å, fordi jeg måtte også lige forbi den lokale grej forhandler forat hente lidt ekstra spinnere, fortæller han. 

– Jeg ændrede planerne, fordi jeg på vejen fik en sms fra en ven af ​​familien, som gav mig tilladelse til at fiske på to stræk af en af deres marker. Jeg havde i længere tid kigget på netop disse stræk, som både havde god strøm, trærødder, dybe huller og nogle gode skrænter/pynter, så jeg sagde selvfølgelig ja tak. 

– Efter nogle gode timer uden hug, så skete det endelig, fortsætter han. – Pludselig fik jeg et hårdt hug på en orange kondomspinner, som efterfølgende blev til en længere fight uden om grene, planter og trærødder. Efter lidt tid landede jeg den smukke bækker, som du kan se på billedet ovenfor, og det blev så også min første i 2020. Bækørreden blev genudsat og svømmede hurtigt tilbage i sit dybe hul. 

– Bækørrederne er fåtallige i de sjællandske åer, og mange foreninger gør et stort stykke arbejde for at holde bestanden oppe. Derfor er dette foto også lidt hemmelighedsfuldt, da en bækker er en eftertragtet fisk… Selvfølgelig bør alle disse skønheder genudsættes hver eneste gang – og så nænsomt som muligt, slutter han sin fortælling til Fisk & Fri.

Husk at sende os et foto og lidt tekst, når du selv har været ude i foråret og fange årets første bækørred. Vil du skade fiskene mindst muligt, kan vi anbefale dig at bruge et helikopter-rig med en lille trekrog str. 12-14 til dette fiskeri.

 

Forshaga Akademin

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This