Finske Nikolai Holttinen fra Kinetic var sammen med en god forretningsforbindelse, Jukka Halonen, på fiskeri efter asp. Da dagens rette medicin var fundet kunne de to fiskere nyde et fint fiskeri med flere asp op til 4 kilo.

27.5.2011 – NIKOLAI HOLTTINEN er en af Kinetics sælgere i Finland, og har på sine seneste tur haft godt tag på fiskeriet efter den grådige rovfisk asp.

– Aspen (Aspius aspius) er en forholdsvis sjælden fisk i Finland, fortæller Nikolai. – Rovfisken, hvis ydre umiddelbart minder meget om skallens, er berygtet for at være en mystisk fisk og en fantastisk fighter – måske det tætteste man kan komme på en nordisk mini-tarpon. Til forskel fra dens slægninge er aspen udelukkende en fiske-spiser, og når vandtemperaturen begynder at stige er deres favoritbytte løjen. Det kan være storslået at se aspen jage de stimerne af løjer lige under overfladen.

– I sidste uge havde jeg muligheden for at prøve at fange denne smukke fisk sammen med en af mine gode forretningsforbindelser, Jukka Halonen, fortsætter Nikolai. – Jukka bor tæt på et vand, der sandsynligvis holder en af de største bestande af asp i Finland. Gennemsnits­vægten ligger på omkring 3 kilo og sidste år blev der fanget to fisk på knap 7 kilo! Fiskene angreb de store løjestimer, men det lykkedes os ikke at fange dem. Vi prøvede alt fra små blink til woblere for at imitere løjerne men det virkede håbløst. Gennembruddet kom efter vi skiftede taktik og begyndte at fiske med større og tungere Great Heron woblere fra Magic Minnow. Resultaterne udeblev ikke! Personligt tror jeg dog også en smule begynderheld var delvis medskyldig, men efter kort tid fangede jeg mine to første asp. Jukka fangede også en asp i det han skiftede til en Great Heron. Alle fiskene blev vurderet til at veje mellem 3,5 kilo og 4 kilo, slutter Nikolai.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This