2020 var i sandhed et anderledes år for Mark Hemmingsen – en af landets dygtigste artsfiskere:

– Folk, der kender mig ved, at jeg er engageret og enormt målrettet. Specielt foreningslivet har fyldt en del i mit liv de sidste 4-5 år, og derfor var coronakrisens indtog i foråret og de dertilhørende restriktioner også et enormt psykisk nederlag, da specielt foreningen Danske karpe- og specimenfiskeres 30 års jublilæum med flere ugers tidskrævende planlægning med ét blev sløjfet.

– Intet er dog så skidt, at det ikke er godt for noget, og med et nedlukket samfund, kunne jeg med god ro i sindet, være lidt egoistisk og opprioritere mit eget lystfiskeri, hvilket resulterede i et fabelagtigt fiskeår for mit vedkommende…

– Som noget nyt, valgte jeg i 2020 at gå målrettet efter at vinde Danske Artsfiskeres årlige artsjagt, og mit årsmål var at fange 50 forskellige fiskearter i kalenderåret 2020. Fiskeriet forløb fantastisk, og det lykkedes mig at fange intet mindre end 66 forskellige fiskearter. Kun tiden og corona restriktionerne var en hindring for at nå de magiske 70 fiskearter indenfor samme kalenderår.
Ydermere, kastede mit fiskeri også en lang række nye danske rekorder af sig. Jeg har nu sat de sidste diplomer i ramme, og kan gøre status med et 2020 fiskeår, hvor det lykkedes mig at sætte hele 18 danske rekorder.

– Dog slutter fortællingen ikke hér, for dét måtte da lige blive til en frisk fisketur i det nye år, og 1. jan. 2021 lykkedes det mig at sætte endnu en ny dansk rekord. Nu har jeg så sat 19 rekorder i alt, hvor de 11 af dem stadig står som gældende danske rekorder den dag i dag.

– 2020 var uden tvivl mit mest oplevelsesrige, lærerige og travle fiskeår nogensinde. – Det er nu tid til at sunde sig og finde på nye målsætninger, men jeg tror lige jeg har brug for en velfortjent lur inden næste fisketur, slutter han.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This