– Hvad kunne være bedre i weekends hedebølge end at være en dag på havet? Ikke ret meget efter min mening, og slet ikke når der skulle fiskes arter fra Thokes toptunede Orka 540WA. Sådan lyder det fra Ulrik Nielsen. – Vores tidligere rekord var 16 arter på en dag, så målet var selvfølgelig at fange flere denne dag.

– Vi havde hjemmefra en liste med de 26 arter, som det er muligt at fange på Øresund. Faktisk var den kun på 25 til at starte med, men vi fik tilføjet en lubbe til listen, da der pludselig landede sådan en i båden. Det kendskab vi har opbygget til Øresund hjalp en stor del hele dagen, og Thoke sejlede flittigt båden fra plads til plads, samt holdt både tilbage på påhængsmotoren, når vi skulle fiske meget præcist. Samtidig styrede han drevet ved brug af den frontmonterede, når der skulle fiskes over et stræk.

Fiskeriet stod primært på medefiskeri med børsteorm eller sildestykker – alle fisket på VMC’s røde 7054TR fladfiskekrog helt nede fra str. 6 og op til str 1/0. Alle takler var bundet på Sufix fluorocarbon, så agnen blev præsenteret bedst muligt. Da vi nåede sidst på dagen fangede Thoke art nr. 16, og så manglede der kun én for at slå vores rekord. Vi havde gemt den lille kutling til netop dette tilfælde, og sejlede herefter til nogle store sten, hvor vi vidste den boede. Det tog mig under 30 – at fange det lille kræ, og så var rekorden sat.

 

Jans Lystfiskershop

 

artsliste

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This