30 gæve gutter til årets dyst i Simons Put and take – og de hardcore put and take fiskere var mødt op. Gennemsnittet på fiskene lå på 3,0 kilo.Af Casper Larsen

DEN 3. november var det 6. gang, at slaget om den eftertragtede vandrepokal blandt de hardcore put & take fiskere skulle slås. I dagene op til konkurrencen havde der været skidt nyt fra meteorlogernes side med varsling om en hård kuling der skulle ramme ind over landet og for alvor sætte ind lørdag hvor dysten lå.

Til gengæld var de store fisk, der efterhånden havde gået noget tid i Simons put and take begyndt at hugge, og der var i dagene op til dysten fanget to monsterfisk på henholdsvis 10,1 og 11,7 kilo. Så det lovede godt for fiskeriet!

På dagen stod vi 30 mand kl.7 om morgenen og nød vores morgenbrød og kaffe til en smuk solopgang over en sø der lå helt flad hvis det ikke havde været for de mange fisk der ringede i overfladen, det lovede bare godt!

Denne fem kilos fisk blev dagens største fangst – det var Thorbjørn, som nappede den i starten af konkurrencen.

Feltet i år bestod af 30 meget ivrige putfiskere, som på dagen formåede at blande et seriøst fiskeri med god hygge. Selvfølgelig skulle fangeren af første fisk igen i år premieres med en løbetur hele søen rundt og servere en lille skarp til sine medfiskere – og det var Thorbjørn, som blev den heldige fanger af en flot regnbue på godt 5 kilo i første kast.

Fiskeriet var virkligt i topklasse den første time, hvor mange flotte fisk over fire kilo måtte op i græsset. Især den sorte Dog Nobler flue fisket efter et bombardaflåd syntes fiskene at være vilde med, og som altid var de også glade for gennemløbere i kradse farver.

Der blev blæst til pause kl.11.30, hvor vi igen samledes for at hygge og mindst spise. Preben var grillmester og havde et artilleri af forskellige pølser og kyllingspyd klar til deltagerne. Julebryggen der havde præmiere aftenen før, havde sneget sig vej rundt på bordene til stor glæde for de fleste!

Efter et solidt måltid mad blev fiskeriet genoptaget, hvor det ikke varede længe før der igen blev landet et par fine fisk. Især den vestlige ende af søen fiskede godt, og det gjorde, at vi mere eller mindre alle mand stod og hyggede sammen der.

Fiskene lod sig ikke synderligt påvirke, af at det noget højere fiskepres end tidligere på dagen. Klokken 14 blev konkurrencen blæst af og der skulle nu vejes fisk ind.

Igen i år havde vi præmier til flest fisk som blev Allan med otte fisk, der dermed kunne udråbes vinder af den interne dyst 2012 til stor klapsalver. Brian Abrahamsen fik årets største fisk, en flot lang regnbueørred på 8 kilo rent og 88 centimeter. Mindste fisk blev Jens med en kleppert af en regnbueørred på 750 gram der udløste et fiskehjul sponsoret af Forst og Jagthuset i Lyngby.

Årets "Carl Mar fisk" blev igen Allan med en regnbueørred, der havde en lettere deform kæbekrog, og han blev dermed endnu en pokal rigere.

Som noget nyt i år havde vi af erfaring for de tidligere dyster valgt at indfører "årets brandert" og da Nikolaj Kolding havde mere en svært ved at kende forskel på en faxe kondi og en tuborg blev han i ret godt humør, som timerne gik, og det skulle selvfølgelig også præmieres med en pokal – til stor glæde for Nikolaj selv og vi andre morede os gevaldigt.

Status for dagen blev 80 ørreder på land, hvor hoveddelen var regnbuer, men også en del bækørreder og guldørreder havde fundet vej til netmaskerne. Gennemsnitsvægten var på hele 3,0 kilo. Alt i alt et flot resultat på en perfekt fiskedag, hvor det blev en rigtig god blanding af seriøst fiskeri med flotte fangster og glæden og hyggen ved at se og snakke med sine medfiskere.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This