11.04.09 – APRIL MÅNED kaster som regel nogle rigtig flotte og ikke mindst store havørreder af sig, og indtil videre har denne april ikke været nogen undtagelse. Rundt omkring, langs de danske kyster flyver det med meldinger om gode havørredfangster, og mon ikke også der her i påsken for alvor vil blive fanget nogle store blankfisk.

Nogle af dem, som allerede har været ved kysten, og som har haft held med foretagendet er John Simonsen fra Hundested og Lars Thomsen Hjørring. På tærsklen til april har de begge fanget nogle rigtigt flotte havørreder.

Johns Nielsens flotte havørred faldt for en brun variant af Frede. John Simonsen fortæller, at han d.29.marts var taget til Roskilde Fjord for at fange havørred sammen med min gode kollega og fiskekammerat Ib. – Forholdene var gode, solskinsvejr, svag vind fra nord, pæn vandstand, temperaturer på 5-6 grader og let grumset vand.

Vi fiskede fra kl. 15, men hverken mærkede eller så noget før kl. ca. 17. Ca. 20meter ude huggede en god fisk, der efter ca. 15 minutters fin fight, skulle vise sig at være en usædvanlig smuk og sølvblank havørred på 70centimeter og 4,1kilo. Havørreden er dermed ny PR på fluestang. Ib nettede fisken uden problemer, og jeg råbte temmelig højt af glæde, da vi havde fået bragt den sikkert i land, hvilket nogle forbipasserende så ud til at undre sig noget over. Efter den oplevelse tog vi en hel del billeder af fisken, inden vi kørte af sted for at tilberede fangsten, slutter en glad John Simonsen.

Lars Thomsen med en flot og stor blankfisk fra den østvendte jyske kyst. Lars Thomsen beretter, at han i slutningen af marts tog alene på kysten for at fiske i det dejlige vejr. – Jeg var alene på en plads, hvor jeg før har taget fine fisk. Men i dag skulle det vise sig at være en rigtig basse og en ny personlig rekord. Der gik ikke længe, så troede jeg, at jeg havde bundhug. Men da jeg rev til, skete der noget i den anden ende. Et godt udløb på cirka 60meter, og så var der ellers dømt tovtrækkeri. Jeg var ret nervøs, da jeg kunne mærke, at det var en god fisk, og jeg allerede i år har mistet to store fisk. Efter cirka 20minutter gled den dog i netposen, og jublen kunne bryde ud, slutter Lars sin beretning.

Den blanke fisk vejede 5,4kg og viste sig under rensningen, at have en 25centimeter lang sild i maven.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This