– Den længe ventede premieredag i de lakseførende vestvendte åer, blev i vanlig stil henlagt til de øvre laksecirkus-frie stræk – og selvfølgeligt med mindstepinden som våben, fortæller Jørn Nordahl. – Det var naturligvis de smukke rødprikkede bækørreder der var målet denne aften, men også i denne å havde der været et mindre udslip af regnbueørreder i stabile størrelser.

– Især denne å har i mange sæsoner været forskånet for regnbueørrederne, og de øvre stræk holder normalt kun bækørreder, stallinger og ind i mellem et par gode havørreder, fortsætter han. – Men sidste sæson gav både regnbuer og en overraskende tigerørred, så det ser ud til, at den lokale dambruger har fået lidt svært ved at styre sin avl, – præcis som jeg oplevede det i naboåen for bare 14 dage siden. Så ind i mellem de vel cirka 20 fine bækørreder som var på land, klaskede de kradsbørstige regnbuer til spinneren, og gav lækre UL-fightoplevelser i den friske strøm.

– Hjemme i værkstedet havde jeg fundet en smuk gammel spinner af fransk oprindelse. Denne spinner var en af de allerførste agn, som jeg – dengang ruder konge var knægt – fyrede sparepengene af på, så den er vel i nærheden af 40 år gammel. Jeg vovede det ene øje og valgte at fiske med dette klenodie i samlingen, for at den kunne kaste lidt ekstra glans over premieren. Og den viste sig at være særdeles effektiv! Det lykkedes i øvrigt – takket være den fine og korte Sting-klinges enorme kaste-præcision – at få den sikkert med hjem igen.

– Med de mange bækørreder, som alle selvfølgeligt blev genudsat – garneret med de ganske store og vold-hidsige regnbuer, som alle blev aflivet, endte det med at blive en yderst livlig premiere-aften i et helt forrygende forårsvejr.

– Dagen efter – altså på premieredag to, så fik jeg understreget hvorfor jeg altid undgår lakseræset og i stedet opsøger åernes øvre stræk denne dag: På vej i mit sommerhus kører jeg 5 – 6 kilometer langs med Skjern Å, og her talte jeg til hele 62 biler på parkeringspladserne. Sikke et køfiskeri…nej tak herfra, slutter Jørn.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This