Her ses de tre vindere af anden afdeling af Gulp Cup 2011, Mikkel Sørensen (midten), Rene B. Kreutz (t.v.) og Michael Thrane (t.h).

Lange bukser og vandrestøvler er ikke den mest praktiske beklædning når fiskene skal fightes gennem en smal passage mellem sivene. Det måtte Michael Thrane erkende.14.5.2011 – ANDEN AFDELING af Gulp Cup 2011 blev i samarbejde med Effektlageret afholdt ved den naturskønne og idylliske Fyel Mose ved Vestbirk lørdag den 7. maj. I alt 65 tilmeldte lystfiskere var mødt op til en skøn konkurrencedag i varmt vejr og solskin. Steen V. Knudsen fra Pure Fishing Danmark kommer her med en melding fra dagen:

– Folk ankom allerede tidlig morgen fra nær og fjern, blandt andet var en kørt helt fra Fjerritslev i Nordjylland, fortæller Steen. – Klokken 8.00 blev konkurrencen sat i gang, og mange af fiskerne havde valgt en afslappet tilgang til fiskeriet med Gulp Troutbait og bobleflåd i en lille lun krog af søen, og så ellers bare indtog en tilbagelænet position. Nogle gange virker denne metode også, men i langt de fleste tilfælde, er man bedre tjent med at fiske aktivt og ofre sig lidt for sagen.

Allerede 3 minutter efter konkurrencestart var der gevinst til en af detalgerne, og yderligere 6 minutter senere var der endnu en gang gevinst. En af fiskerne var Michael Thrane, der havde fanget en regnbueørred på knap 2 kilo. Kort tid efter stod Michael igen med en fuldt flexende klinge. Michael havde valgt at fiske aktivt med bombardaflåd ud gennem en smal passage på fem meter mellem sivene. Desværre var denne plads ikke den mest praktiske i lange bukser og vandrestøvler da fiskene nemt kunne svømme ind mellem sivene på vej ind, og Michael mistede derfor denne fisk og ligeledes den næste. Der var imidlertid fisk i området og de huggede flittigt, men meget forsigtigt, på alt hvad han tilbød dem, så Michael traf en beslutning og vadede resolut ud i søens sprit klare vand, for dermed at få en fordel og undgå flere fisk der gik tabt i siv bevoksningen. Placeret i vand til midt på lårene, kunne Michael nu stille og roligt udbygge et forspring til de øvrige deltager.

– Når der fanges fisk i et bestemt område af en sø og der ellers ikke er megen aktivitet, så kan det ikke undgås at der er nogle som lægger mærke til det. Således opdagede Mikkel Søndergaard meget hurtigt at der var noget i gære. Mikkel listede sig op til sin bil og hentede et par waders som han havde været forudseende at medbringe. Således kunne han kort tid efter vade ud 15-20 meter til venstre for en anden deltager, Rene B. Kreutz, og deltage i et sandt fiskebonanza. Ifølge dem begge, havde de begge hug i stort set hvert kast, men det var Mikkel der havde størst succes med at få fiskene til også at blive hængende på krogen. Begge skiftede hyppigt mellem de udleverede agntyper fra Gulp, og begge krogede og landede eller tabte fisk i en lind strøm, alt imens alle andre stort set bare kunne kigge på den kamp som nu udviklede sig mellem de to. Indtil klokken 10 var stillingen meget lige mellem de to, men så begyndte Mikkel for alvor at få et forspring godt hjulpet af hans lidt mere favorable placering ved søen, hvorved han fik bragt sig i en solid vinderposition.

– Rundt omkring ved søens andre pladser var der utrolig nok intet tegn på liv. Det var som om at alle søens fisk havde koncentreret sig på et område af søen. Da konkurrencen sluttede klokken 12.00 kunne de få, der havde fanget fisk begive sig hen til indvejningen. En enkelt var overbevist om at hans ene fisk nok kun rakte til en middag for 2, så han var så godt som klar til at gå hjem. Mikkel fra Effektlageret i Horsens fik ham overtalt til at bringe fisken til indvejning. Det viste sig at det var Michael Thrane som med ørreden på 1,99 kilo kunne indtage tredjepladsen og dermed hjembringe gevinsten på for 3000 kroner grej fra Berkley. Andenpladsen tilfaldt den hårdt prøvede Rene B. Kreutz som havde ilandbragt 5 ørreder med en samlet vægt på 7,825 kilo. Rene fik for cirka 7000 kroner grej fra Penn og Berkley for sine anstrengelser. Ikke overraskende, så tilfaldt førstepladsen Mikkel Søndergaard, som i ganske overlegen stil satte alle andre godt og grundigt til vægs. Mikkel kunne indveje 12 ørreder med en samlet vægt på 15,84 kilo, og dermed sikrede han sig en billet til finalestævnet i Blue Rock P&T på Fyn den 2. oktober 2011. Udover finalebilletten fik Mikkel også grej fra Fenwick, Abu og Berkley til en værdi på cirka 9000 kroner, slutter Steen.

Næste arrangement foregår den 20. august og arrangeres af Michaels Jagt og Fiskeri i Svendborg. Arrangementet er et kystarrangement og alle kan deltage.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This