Denne regnbueørred på ti kilo var ikke fanget i Karup Å, som fangeren ellers havde angivet overfor Fisk & Fri. I stedet var den fanget i en privat sø. I NOVEMBER-NUMMERET af Fisk & Fri kunne du på lokalsiderne læse om en sensationel fluefanget regnbueørred fra Karup Å. Fisken er anmeldt som ny Danmarksrekord for fluefanget (vild) regnbueørred, men nu viser det sig, at fangsten ikke var reel. Det har Jan Snejbjerg fra Karup Å Sammenslutningen – i samarbejde med flere lokale fiskere – endegyldigt fundet frem til.

Fra Jan Snejbjerg lyder det:

"Igennem de sidste to sæsoner har en lystfisker haft nogle spektakulære fangster i Karup Å. Sidste år en bækørred på 6,5 kilo og i år en regnbueørred på 10 kilo samt yderligere to bækørreder og en regnbue mere (alle tre på to kilo). En del lystfiskere fandt fangsterne så mistænkelige, at Karup Å Sammenslutningen besluttede at undersøge sagen. Dette er nu gjort, og lystfiskeren har overfor Karup Å Sammenslutningen fuldt ud erkendt, at fiskene IKKE er fanget i Karup Å, men er fanget i en privat sø.

Vi beklager situationen og alt det postyr den har fremkaldt, men samtidig glæder vi os over, at det lykkedes for os, at få sandheden frem.

På vegne af Karup Å Sammenslutningen Jan Snejbjerg"

Fisk & Fri har også haft kontakt til fangeren, som også overfor Fisk & Fri har tilstået at regnbueørreden (og den sensationelle 6,5 kilos bækørred) var fanget i en privat sø og ikke i Karup Å, som han ellers tidligere har angivet overfor bladet.

Regnbueørreden blev for øvrigt valgt som Månedens Fangst i Midtjylland, og den titel er selvfølgelig ufortjent i lyset af ovenstående. Derfor har vi bedt fangeren om at sende sin præmie retur. I stedet vil vi gerne kåre Henrik Theis’ havørred på 5,05 kilo som Månedens Fangst i Midtjylland og præmiere ham med en lækker grejpakke fra Savage Gear.

Den store regnbueørred er, som tidligere nævnt, anmeldt som ny Danmarksrekord, men ifølge Bjarne Lehné fra Rekordudvalget vil den selvfølgelig blive bortsorteret, nu hvor sandheden om fangsten er kommet frem. Det samme vil den bækørred på 6,5 kilo, der for øjeblikket er godkendt som officiel Danmarksrekord for fluefanget bækørred – en fisk fanget af selvsamme lystfisker.

Her på redaktionen er vi meget triste over at se denne slags ske, og vi håber selvfølgelig på kun at modtage ærlige fangstrapporter i fremtiden.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This