Rasmus Ovesen med fluefanget aborre på knap 48 centimeter og anslåede 1,8 kilo. Fisken blev fanget på en Pop-up Fjordreje. EFTER EN PERIODE med barskt vejr og nattefrost er brakvandsaborrerne for alvor begyndt at indfinde sig i mange af de tilløbsåer, hvor aborrerne søger op for at gyde. Selve gydningen finder først sted engang i det tidlige forår, og indtil da er aborrerne mulige at komme i tale med – også med fluegrejet.

Fisk & Fri’s Rasmus Ovesen var for nyligt ved et af hans foretrukne aborrevande på en dag, hvor alt gik op i en højere enhed. Ikke færre end 15 smældfede brakvandsaborrer måtte en tur ind til afkrogning. Alle fiskene blev fanget på en pop-up fjordrejeimitation fisket på en hurtigtsynkende flueline, og ud af de 15 fisk var blot tre af dem under kiloet. Den største – en fisk på knap 48 centimeter – har formodentligt vejet i omegnen af 1,8 kilo, men da Rasmus havde glemt vægten derhjemme, vil fiskens reelle vægt for stedse være ukendt.

Aborrerne kan være meget drilske og selektive, hvilket gør dem til en stor udfordring for fluefiskeren. Som regel kan de dog med stort held fiskes med fjordrejeimitationer, og i Fisk & Fri’s online artikelarkiv kan du blive klogere på hvordan. Her finder du nemlig Rasmus Ovesens artikel om fluefiskeri efter aborrer med pop-up fjordrejeimitationer – en særdeles effektiv metode. I artiklen finder du ligeledes bindeanvisninger på den velfangende Pop-up Fjordreje.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This