Endeligt lykkedes det for den ivrige gedderfisker, Ronnie Bull, at fange en aborre på den rigtige side af et kilo – 1280 gram vejede denne fighter.

Med 50 aborrer i båden til Thomas Wang var det en hektisk dag på vandet!29.7.2011 – DE TO IVRIGE GEDDEFISKERE Thomas Wang og Ronnie Bull, der driver hjemmesiden Ondfisk.dk, har i den seneste tid forsøgt et målrettet fiskeri efter sandarter eller større aborrer. Det primære mål var sandarter, da det igennem lang tid har været en lille torn i øjet på dem, at vi aldrig havde prøvet at fange nogen. En næsten lige så stor torn har det dog været, at de heller ikke havde været over den gyldne 1 kilos grænse for aborre.

– Vi var taget til en så vi har fisket et par fange før uden det store resultat, men der skulle efter sigende være sandart at komme efter, beretter Ronnie. – Der gik dog ikke længe før vi opdagede, at aborrerne var ualmindelig hugvillige og opholdt sig i hobetal langs sivkanten. Først fangede vi et par stykker på Baby Bustere, men da vi gik over til jigfiskeriet blev aborrerne helt ustyrlige. Wang flåede den ene aborre op efter den anden, og inden længe havde vi haft adskillige eksemplarer over 300-400 gram i båden.

Dagens andenstørste aborre på 660 gram stod Ronnie Bull for.– Pludselig fik jeg et hug, der var markant tungere end de foregående, og fisken gav en god fight på det lette jig-grej. Først troede jeg, at det var en gedde, men lidt inde i fighten kunne jeg tydeligt mærke, at det var den kareteristiske aborre-fight, og da fisken nærmede sig båden, var der ingen tvivl. Det var en aborre, og højst sandsynlig min første over 1 kilo. Wang gav et nap med landingen, og ved vejningen stoppede digitalvægten på 1280 gram – næsten en fordobling af min gamle personlige rekord, så begejstringen ville ingen ende tage!

– Vi søgte et par gange ud på det dybere vand for at gå mere målrettet efter sandarterne, men der kunne vi også kun fange aborre, dog ikke i helt samme mængde som ved kanten. Da dagen var omme havde Wang alene fanget ikke mindre end 50 aborrer med den største på 590 gram. Jeg havde "kun" fanget 15, men det var nu også okay, når jeg nu fangede dagens to største på henholdsvis 660 og 1280 gram, slutter Ronnie Bull.

Ronnie Bull er desuden også den ene halvdel bag projektet bæredygtigtfiskeri.dk, der går ind for at fremme et moderne og bæredygtigt fiskeri med tiltag som catch and release, fangstvinduer og et stop for erhvervsfiskeri i ferske vande. Alle fiskene i denne fangstrapport blev derfor naturligvis også genudsat.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This