To smukke aborre fra kysten.

To smukke aborre fra kysten.

– Mandag den 26. maj tog jeg tidligt af sted til Stevns, fortæller Peter Toft-Jensen fra Skovlunde. – Vinden havde vendt, så jeg satsede på vandet ikke var for grumset. Det var det skam heller ikke – det var desværre spritklart.

Så mine forhåbninger om at fange en havørred svandt betragteligt. Nå, men måske et par hornfisk? Nej. Og dog, en halvanden time inde i fiskeriet fik jeg et meget kontant hug, men lidt for tungt til at være en hornfisk. Havørred tænkte jeg først, men den føltes ikke rigtig. Den viste sig heller ikke i overfladen, men tog udløb.


Nu var vandet som nævnt spritklart og cirka 7-8 meter fra stangspidsen så jeg forklaringen, jeg kunne pludselig se, at det var en aborre, der havde taget mit blink. Og én af de største jeg har fanget.

43 centimeter og 1,235 kilo. En time senere var der igen bid. Denne gang var det en aborre på 39,5 centimeter og 840 gram. Jeg har hørt om det, men aldrig set det, og slet ikke prøvet det. Men der er jo første gang for alt ting, og Stevns kan altid overraske, slutter Peter.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This