Aske Bille Dal fik sin første ørred nogensinde på en gennemløber – en flot fisk på 4,01 kilo. Gennemløberen var en del af Askes halvårsabonnement på Fisk og Fri.ASKE BILLE DAL havde lige købt et ½-års Fisk og Fri abonnement hvortil der medfulgte 4 stk. Snurrebassen NO. 4. Den 11. november blev et familiebesøg kombineret med et smut til Lynge Put and Take, hvor der var afsat en time til fiskeri.

– Jeg skulle selvfølgelig afprøve en af de nye gennemløbere jeg havde fået sammen med abonnementet. Valget faldt på en grøn/alu-farvet med en rød perle og en str. 12 krog. Jeg blev overrasket over hvor godt og langt blinket kastede. De første 15 min. gik med at finde ud af hvordan blinket gik i vandet ved forskellige indspinningshastigheder.

– Pludselig kom der et godt ryk i stangen, ikke meget mere end 5 meter fra bredden. Jeg havde kun 0,22 mm nylon line på hjulet, så jeg satte bremsen temmelig løst for ikke at risikere, at linen skulle knække. På den måde fik jeg også meget ud af fighten. Den tog mange udløb – både langs med bredden og ud i søen, hvor den søgte mod bunden. Men efter noget trækkeri frem og tilbage fik jeg kanet den op på land, dog ikke mere end ½ m, for så knækkede linen. Shit.

-På det tidspunkt stod jeg ca. 8-10 m længere inde på land. Jeg smed stangen og drønede ned mod fisken, som havde fået basket sig tilbage på den lave vand og forsøgte at tage de sidste slag med halen mod friheden. Uden omtanke for at vådt tøj og den kølige luft her i november ikke er en god kombination, kastede jeg mig ud i vandet efter fisken og nåede lige akkurat at få den slynget tilbage på land. Dette hurlumhej resulterede i gennemblødte bukser og jakke og blev dermed også enden på min fisketur den dag. Men jeg var ligeglad, for jeg havde fanget min første ørred, en pæn én på 4,01 kilo, og tilmed på en gennemløber jeg havde fået "gratis" med abonnementet. Alt i alt en herlig tur, slutter Aske.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This