Sverige er nok geddenation nummer et i Europa, fordi der er så helt ufattelig mange søer. Men – mange af de største gedder i Sverige gennem tiden er faktisk fanget i åerne. Sådan er det også gået med årets største svenske gedde indtil videre i 2021:

– Et af mine årlige yndlingsfiskerier er geddefiskeriet lige inden legen, og på min sidste tur, tog jeg til en å for at fiske med flåd og agnfisk, fortæller svenske Esbjörn Möllerström. Forholdene var fine med perfekt strøm og vandfarve. Midt på dagen fik jeg en mindre gedde og hen mod eftermidaggen vendte jeg tilbage til den samme plads. Jeg ankrede båden op og lod mine flåd med agnfisk glide sagte nedstrøms.

Pludselig dykkede flåddet med skallen under resolut, og allerede i modhugget kunne jeg med det samme mærke, at det var en rigtig stor gedde. Den store fisk gik tungt nede ved bunden, og da den endelig kom til overfladen, kunne jeg se, hvor vanvittig stor den i virkeligheden var.

– Jeg forsøgte at holde mig rolig og fokuseret for at lykkes med landingen første gang, fisken kom ind, og det gik fuldstændig som planlagt. Da gedden lå sikkert i nettet, var det tydeligt at se geddens helt enorme bredde over ryggen. Jeg vovede ikke at spekulere for meget over vægten, og ringede efter en ven, der kunne hjælpe mig med at veje og få taget fotos af den fine fisk. Vi målte først gedden til 124 centimeter og gættede til at starte med på 16-17 kilo. Men – da fisken var vel oppe på vægten, indså vi at drømmen var gået i opfyldelse med en fisk over de magiske engelske 40 lbs – der svarer til 18,120 kilo. Storgedden vejede præcis 18,18 kilo. Hvilken fantastisk oplevelse det var at se storfisken svømme tilbage til sit rette element, slutter han.

 

Kystblink Harald Nyborg

 

Esbjörn Möllerström med sin fantastiske svenske ågedde på 18,18 kilo.

Esbjörn Möllerström med sin fantastiske svenske ågedde på 18,18 kilo.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This