– Nogle gange rammer man bare dagen, hvor det hele spiller, og det må man sige, at vi gjorde i søndags, skriver Nikolaj Peter Weile, – Min bedste fiske makker – Nicolai – og jeg havde aftalt, at vi lige skulle have et par timers kaffetur søndag formiddag, med én stang hver, for lige at se om der var en enkelt eller to gedder, der ville lege med.

– Vi mødtes og gik ned til vores fiskeplads, hvor vi stille og roligt fik gjort stængerne klar. Forventningerne var ikke høje, da vi begge har været ramt af et slemt tilfælde af nulture, og vi har siden sommer ikke rigtigt fanget noget, der var værd at skrive hjem om. Men de skal da have chancen de fisk, så ud skulle vi.

– Jeg fik lagt en stang i vandet, og det samme gjorde Nico. Og så stod den ellers bare på kaffe og smøger – samt en enkelt Albani pilsner. Man er vel fynbo, og så var det bare at vente.

– Efter en times tid vippede stangen et par gange, og jeg tænkte, at der var nok en pind i linen, men efter 5-8 sekunder begyndte “pinden” at svømme hurtigt, så jeg skyndte mig til stangen og gav modhug. Jeg blev faktisk lidt skuffet, da “pinden” ikke føles særlig stor, men på det var den. Da jeg efter et par minutter fik den tæt på uden meget modstand, var det som om, at “pinden” pludselig så en hel del større ud end først antaget. Da jeg rigtig kunne se hende, var jeg ikke i tvivl om fiskens tyngde, så jeg skyndte mig at kalde på Nico og nettet, for den her skulle bare på land. I nettet kom den, og der var ingen tvivl: Med sådan en hængebug, så måtte det være ny PR.

– Vi fik vejet dyret samt kontrolvejet, for man vil jo gerne være sikker, og her var det tydeligt, at vi var langt over min gamle PR, da vægten gik over 15 kg. Men – der er jo pres på, når Nico er på 16+, og dem der har en god fiskemakker kender til håneretten. Vi fik sat dyret ud, og hun svømmede flot og roligt derfra, mens vi fik trukket vejeslyngen fra vægten. Med en hurtig og fair nedrunding landede vi på 14,8 kg. Herfra var der jo kun at danse rundt på bredden og glæde sig over, at man har valgt at være lystfisker, slutter han.

Gedden er så vidt vides den største taget i Danmark her i 2023 – indtil videre. Fanger du selv en storfisk, så tøve ikke med at kontakte redaktionen på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Friluftsland

 

Nikolaj Peter Weile med sin flotte 14,8 kilos gedde taget på død agn. Fisken er så vidt vides den største taget i 2023 - indtil videre.

Nikolaj Peter Weile med sin flotte 14,8 kilos gedde taget på død agn. Fisken er så vidt vides den største taget i 2023 – indtil videre.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This