John Pedersen har trollingfisket i mange, mange år og fik her den anden dag fik han en yderst fortjent fisk sammen med sin makker – Henning ”Slagter” Andreasen:

– Vi er to ældre herrer på over halvfjerds efterhånden, griner han på telefonen, da vi fanger ham for at høre om deres flotte fisk. – Det var lige før, at vi ikke kom afsted, for jeg er angrebet af helvedes ild lige nu – og Henning kan slet ikke stå op længere, så vi var egentlig godt tilfreds, da det lykkedes os at stævne ud med det gode skib Molly fra Hammeren Havn den anden dag. Der havde været meget blæst, så vi havde kun ét skud i bøssen, og det skulle bruges ude ved ”Lillefingeren”, der ligger cirka 3 sømil ud for Hasle.

– Stang nummer 13 satte vi med et hjemmemalet 42 grams Toby blink i farven melon som en ”sniger” lige bag båden, og det var på denne, at storlaksen pludselig huggede lige efter den var sat ud. Det tog lidt tid at fighte den grove laks, for det er sin sag at få alle stængerne ind ene mand, mens man også lige skal have styr på laksen i den anden ende af linen… Op kom drømmefisken dog efter 30 minutter fight – og hvilken fisk: 18,5 kilo vejede den flotte fisk, der pt aspirerer til titlen som den – så vidt vides – største danskfangede trollinglaks indtil videre i 2021. Der skete ikke så meget mere, men vores naboer fik 6 laks op til otte kilo i samme område.

Det bliver måske vores sidste trollingtur – på nær måske en enkelt tur i uge 19 til Pukaviken. Tak til Snowman for at tippe os til at tage på Lillefingeren, slutter han.

 

Forshaga Akademin

Den flotte 18,5 kilos laks huggede på dette hjemmemalede Toby-blink.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This