Jesper Lyngsie fra Team Svinet er en garvet herre, når det kommer til stortorsk på Øresund. I går var han set smut på sundet med stor succes:

– Vinterfiskeriet efter de store gydetorsk er det ultimative adrenalinsus for mig som småbådsfisker, fortæller han. – Den høje sværhedsgrad der er, når man skal ramme noget, der ligner et par kvadratmeter på 50 meter vand, og hvor pirken skal igennem flere vandlag med forskellige strømretninger, kræver en hel del erfaring med at “læse” vandet. Men også at læse torskebulens bevægelser, som på nogle dage kan være helt uforudsigelig, gør, at bulefiskeriet kræver dygtighed med båden og godt teamwork mellem kaptajn og gæster.

TRorsk fanget af Jesper Lyngsie fra Team Svinet

8,5 kilo vejede denne fine fisk til Jesper Lyngsie fra Team Svinet.

– Igår havde jeg min gode fiskeven Steen Kehler med en tur på Øresund, fortsætter han. – Vi satte kurs mod mit yndlingsfiskested for stortorsk – nemlig området rundt om Ven. Her er så mange steder, der kan huse torsk, som trykker sig i sten eller på kanter, at man sjældent kommer helt tomhændet hjem.

– Vel ankommet til øen, begyndte vi at afsøge de kendte, og knap så kendte pladser. De første steder var der tomt, men i vores søgen kom vi ind i et område, hvor der var en del fisk i vandet. I området fandt vi en del mindre buler, som virkelig var svære at ramme. Men det lykkedes os at få et par fine spise fisk i bajlen. Pludselig tonede en fin 2-meter bule frem på skærmen, og vi sænkede hurtigt pirkene ned mod fiskene. Jeg fik en “First-Timer” og kunne med det samme mærke, at det var en fin fisk. Jeg fik noget line ind, men så tog torsken udløb mod bunden igen. Efter vi hade trukket i hver vores ende af linen et godt stykke tid, fik vi den dog til overfladen og løftet den indenbords. Vægten stoppede først på 10.3 kilo, og så var vores første “måler” i 2020 en realitet. En virkelig flot fisk, som fik friheden igen efter fotografering.

– Vi fangede ikke mange, men enkelt en mere på 8.5 kilo blev det også til, slutter Jesper sin beretning til Fisk & Fri. Tjek Team Svinet på deres facebookside her.

Har du fanget en flot fisk – så ring straks til redaktionen på 30 70 02 36 eller send en mail til jb@fiskogfri.dk

 

Kizuma line

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This