Selvom fiskeriet i Gudenåen har været åbent for medlemmerne siden 16 januar, var det først i forgårs, at den første laks blev fanget:

– Jeg startede klokken otte ude på Bjerringbros stykke, og klokken 10 fik jeg det første hug på min reje, som jeg fiskede på et bundtakel nede over bunden, fortæller Helmut Dube fra Bjerringbro og Omegns Sportsfiskerforening. – Jeg fik dog ikke rigtig kroget den, så jeg fiskede ufortrødent videre. Allerede efter 2-3 kast fik jeg hug igen og denne gang hang fisken lidt bedre fast. Fisken gik helt fri af vandet, men igen mistede jeg krogholdet i den flotte laks.

– Allerede 8-9 kast senere over samme spot fik jeg hug igen, og denne gang blev den hængende, fortsætter han. – Fisken var stærk, men fightede stille og roligt i det kolde vand. Bredderne var noget oversvømmede, så min kammerat Erik Søndergård hjalp mig med at nette fisken, da den omsider var træt. Jeg er næsten helt sikker på, at alle tre hug var fra den samme fisk. Laksen, der var 8,09 kilo og 91 centimeter lang, ligger nu i fryseren, men den næste skal røges, slutter Helmut optimistisk sin fortælling til Fisk & Fri.

Har du selv fået lyst til at prøve laksefiskeriet i Danmarks længste å – Gudenåen, så er fiskeriet på dagkort i Gudenåen åbent fra den første april.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This