En nat efter ål ved den lokale sø eller å kan være en super hyggelig form for fiskeri. En af dem der dyrker de lyse sommernætter med ålegrejet er Betina Louise Lorentsen og hendes familie.

Forleden var hun ude med sin mand og sin søn Phillip: – Vi spiser slet ikke ål, men jeg synes bare det er rigtig hyggeligt at aften/natfiske efter dem, fortæller hun. – Det starter normalt med, at vi går ud og lyser en spand orm om aftenen med pandelygterne. Herefter kører vi ned til kanalen i Næstved og fisker med gliderig på bunden samt klokker med knæklys på stangspidsen. Vi har altid hunden med, samt en stole og køleboks med kolde drikke og snacks. Så bliver det ikke mere hyggeligt. Min søn ville prøve at tage alle hug på denne tur selv, og han fik ni ål, to skaller og en aborre. Den største af ålene på 1,4 kilo og 104 centimeter var virkelig voldsom, og fleksede stangen helt igennem under fighten. Den bed på helt ude i midten af sejlrenden.  Ofte laver vi også bål når vi fisker ål, og på en af turene har vi sågar også fanget en tunge, slutter hun.

Ålen er rødlistet. Du bør derfor altid bruge cirkelkroge, så du let kan afkroge ålene uden skader, inden de genudsættes. 

Har du selv været ude ved vandene hører vi meget gerne om dine fangster på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

Bål ved Susåen

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This