Jesper Larsen har netop været ude ved en lille privat klarvandet sø, hvor han har fået lov at fiske. – Fem stænger blev rigget op med paternoster forfang, 30 grams lodder og enkeltkroge str. 6-4, der blev læbekroget på agnene, som var små karusser på 3-5 centimeters længde.

– Og så var det ellers bare ud i suppen med taklerne og læne sig tilbage i stolen samt nyde naturens lyde, mens blikket og lampen var rettet på stangspidserne. Fiskeriet endte med at blive temmelig underholdende, og der skulle ret tit sættes nye agnfisk på, for ålene var på dupperne hele natten. Turen største fisk blev den smukke søslange du ser på fotoet. Ålen vejede 1520 gram. Alle fiskene blev naturligvis genudsat forsigtigt, slutter han.

Får du lyst til at prøve kræfter med ålefiskeriet, er det en god idé at anvende cirkelkroge, som gør det super nemt at afkroge og genudsætte fiskene, uden at de tager skade. Til almindeligt dansk ålefiskeri vil cirkelkroge str. 1-1/0 være et fint valg. Ålene er set i et større perspektiv i kraftig tilbagegang, og den bør derfor behandles skånsomt samt genudsættes.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This