Rundt omkring i landet hører vi om gode fangster ved mange af åerne, hvor der efterhånden er mange flotte havørreder, som er trukket op på vej mod gydepladserne. En af dem, der har haft god succes de sidste par dage i Vejle Å er Thomas Thaarup.

– Efter flere dage i starten af ugen med stjerneklar himmel og kold lufttemperatur til følge kom der skydække fredag aften, hvormed lufttemperaturen blev holdt varmere end vandtemperaturen, fortæller Thomas Thaarup. – Disse forhold skulle udnyttes, da fiskeriet havde været noget trægt i løbet af ugen på grund af kold lufttemperatur og mosebryg. Så afsted til åen det gik. 

– På vej gående igennem mørket op til starten af strækket, hørte jeg den første gode havørred fri af vandet. Ganske enkelt en fantastisk fornemmelse i kroppen, og samtidig øges opmærksomheden og sanserne betragteligt. Målrettet blev fluen lagt mod standpladsen ved busken på modsatte side, og med det samme fluen landede, gav jeg den fart. I midten af åen eksploderede overfladen, og fluen blev taget på brutal vis, hvorefter en forrygende fight kunne begynde. Fisken forblev i overfladen, og ruskede hovedet på voldsom vis af flere omgange. Der var ingen tvivl om, at jeg havde fået kontakt til en af de gode, der netop ynder at stå på denne plads. Efter nogle minutters intens og kontant fight kunne jeg hoppe i åen og nette en skønhed af havørred. Det var en forrygende flot hanfisk, hvor vægten stoppede ved 6,2 kg fordelt på blot 78 cm. Lad os bare sige det sådan: Denne fisk havde ikke spildt tiden eller været ”selektiv ved madbordet”, før den ankom til åen for kort tid siden. En formidabel oplevelse som man kan leve længe på! 

 

https://www.friluftsland.dk/

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This