Foto: Henning Eskol

Foto: Henning Eskol

Den 17. februar var Jens Grønlund ude for at købe en ny fluestang, og lørdag den 18. februar skulle den indvies.

Indvielsen af stangen skulle foregå i den nordlige del af Isefjorden. På strækket som skulle fiskes,
er der, en lang markant kant mellem mørk og lys bund et stykke nede af stranden. Jens var egentlig på vej ud i vandet før stykket med den markante overgang. Jens fortæller, at han tænkte ”nu tager du dig lige sammen og går de sidste 100 meter, før du går i vandet”.

afkrog

Efter tre kast sad fluen fast, og det udviklede sig til det klassiske bundbid, der først blev levende og derefter blev til, hvad der jo så viste sig at være en rigtig stor havørred, fortæller Jens.

Jens fortæller videre, at fighten tog overraskende kort tid. Heldigvis var det muligt at råbe efter en fiskekammerat længere nede ad kysten, som kunne hjælpe med at tage billeder samt måle fisken.

Jeg troede ikke rigtigt på det, og spurgte flere gange min makker om det passede – men jeg kunne jo selv konstatere, at målebåndet viste 98cm fortæller Jens.

Længden er dermed bevidnet, hvis ikke billedet taler sit eget tydelige sprog.

Den eksisterende danmarksrekord (som ikke bliver officielt udfordret af Jens), er på 8,750kg, og konditionstabeller antyder, at Jens’ havørred vejede 9,5kg – måske endda mere.

genudsaetFisken blev ikke vejet, da Jens valgte at genudsætte den. Jens fortæller, at han var mere optaget af, at fisken fik lov til at svømme videre. Den stod fint i vandet, da den blev løftet tilbage i rette element, og at dømme efter de 3-4 rolige slag, den slog med halen på vej ud, har den ikke lidt mærkbar overlast.

Den imponerende havørred blev fanget på en klasse 6 fluestang og en str. 6 pink tangloppe.

Fra Fisk & Fris redaktion skal der lyde et stort tillykke til Jens med den imponerende fangst.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This