– At sidde stille har aldrig været nemt for mig, så her i eksamensperioden besluttede jeg mig for at tage en friaften for at besøge kystens salte vand, fortæller Kasper Weidick Iversen. – Den indebrændte energi betød, at de første to pladser blev fisket af i nærmest rekordfart, men begge pladser gav kun undermålere og et par små hornfisk. Men på tredje plads blev alt vendt på hovedet.

– Hurtigt havde jeg et par fine fisk efter, som dovent svømmede efter min OLR – mere nysgerrig end hugvillige. Wobleren blev skiftet til en OLR 23 g i farven “Stealth shark”. Solen var lige forsvundet, da jeg så, hvad jeg troede var en måls fisk på 40cm vand. OLR-wobleren blev uden tøven placeret cirka fire meter bag hvirvlen, og der skulle kun få hurtige omdrejninger til, før en kæmpe bølge rejste sig på det lave vand. Fisken tog OLR-wobleren så hårdt, at vandet stod op til alle sider. Det tog lidt tid, før ørreden forstod, at den var blevet kroget, men derefter begyndte en god fight med lange udløb. Pulsen pumpende afsted, da jeg sidst i fighten forsøgte at nette fisken i mit lille net. Og efter et par forsøg blev den proppet i nette med håndkraft. Fiskelykken var enorm. Billeder blev taget i bedste selfie-stil, og da jeg kom tilbage til bilen, fik jeg målt fisken til 83 cm.

 

Havørred - Refleksioner på kysten

 

83 cm perfekt havørred til Kasper Weidick taget på en OLR-wobler.

83 cm perfekt havørred til Kasper Weidick taget på en OLR-wobler.

 

Det var denne OLR-wobler der blev havørredens banemand.

Det var denne OLR-wobler, der blev havørredens banemand.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This