– I dag onsdag d.22 januar valgte jeg at tage på østkysten af Nordfalster kl 12.00, fortæller Arne Jensen. – Det blæste 8 m/s fra vest, og vandet var rimeligt klart, hvilket jeg ikke altid syntes er godt, fordi jeg fortrækker let grumset vand. Det er nemlig under disse forhold, at jeg ofte har fået mine største fisk – bl.a. et par stykker over fem kilo og den største på 6,2 kilo på spin.

– Jeg startede mit fiskeri med min ArcticSilver Coast Limited Edition #6 9’, fortsætter han. – Da vandstanden var ret høj, lagde jeg ud med at gå i vandkanten, og fiskede ud over en mørk strækning kun 5-8 meter fra land. Efter fem kast kom der et tungt sug i stangen. Jeg løftede stangen og kunne straks mærke, at det var en god fisk, jeg havde kroget. Den tog først et udløb på 30-35 meter, hvorefter jeg fik den stoppet. 20 meter længere ude ser jeg et kæmpe plask fra min fisk, og tænker shit der er en sæl efter havørreden… Jeg får presset den store havørred længere ind, og noget bag min fisk kommer der pludselig en stor trykbølge, så jeg begynder at blive bange for at “sælen” tager min fisk, Men det er ikke en sæl for der viser sig en halefinne fra en monster fisk -måske +10 kilo – bag den fisk jeg har på krogen. Det har jeg godet nok aldrig prøvet før.

– Herefter kæmper jeg med min fisk i måske 15 minutter med flere gode udløb, uden at jeg ser fisken. Men – da den endelig kommer ind på lavt vand, ser jeg, at det er en ordentlig moppedreng der sidder på mit 0,23 mm forfang. Jeg har selvfølgelig lade mit net ligge i bilen, så jeg kaner til sidst fisken op på stranden, og kommer med et kæmpe jubel skrig, da jeg ser, hvor stor og flot en fisk jeg har fanget… en 80 centimeter s blankfisk, slutter Arne. Fisken blev efter at have ligget 4 timer på stranden vejet til 6,4 kilo. Normalt taber en havørred let 10% efter 2 timer på stranden, så den har nok vejet cirka 7 kilo, da den blev landet.

Et kæmpestort tillykke fra redaktionen til Arne, der har været en af Fisk & Fris trofaste læsere i mange år.

 

Hvidovre Sport

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This