Donald Rosenkilde har fisket flue siden han var syv – og i dag efter 51 år med fluestangen fik han temmelig velfortjent sit livs drømmefisk. Det er nu cirka en time siden:

– Min tidligere PR på kysten var 4,7 kilo, men i dag kom dunderhugget helt ude i kastet, fortæller han. Lige efter nedslaget lod jeg den synke lidt, tog tre indtag og så mærkede jeg ellers hugget. I det samme jeg strammede op, var der fuld kontakt. Fisken flåede fem meter line af hjulet og gik fuldstædig fri af vandet, så jeg ikke kunne være i tvivl om, at det var nu det gjaldt… Herefter tømte fisken alt fluelinen og så meget backing, at jeg tydeligt kunne se spolen. Og eftersom der er 180 meter backing, så… Jeg nåede lige at tænke, at hvis den tog 10 meter mere, så var det slut.

– Men – i det samme vendte den og piskede imod mig, så jeg knapt nok kunne følge med til at holde linen stram, men det lykkedes. Da den var 15-20 meter fra mig, tog den to spring helt fri af vandet, så jeg tydeligt kunne se den fantastisk smukke fisk i luften.

– Da den landede, lød der massivt, plask og for lige at demonstrere sin suverænitet, tog den lige hele fluelinen plus cirka 60 meter af backingen, inden den stille og roligt lod sig presse mod land. Alt i alt tog fighten vel omkring 15 minutter, og nu sidder jeg bare her ved fjorden og nyder det hele…

Den afsindigt flotte fjordørred faldt for en lille kutlingeimitation. Et stort tillykke fra Fisk & Fri.

 

Et grønnere valg - Friluftsland

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This