ODENSE Å er blandt de bedste havørred åer i Danmark, skriver Henrik Breinholdt fra Odense Å Sammenslutningen til Fisk & Fri. Her er hans begrundelse:

– Forleden var det min kollega Robins tur til at fange en rigtig flot havørred på 4,4 kg i Odense Å, og i mandags kom en kunde ind med en pæn havørred på 4,2 kg. Det gav fiskefeber, og jeg kunne næsten ikke vente til det blev tirsdag og min fridag fra jobbet. Så ved 8 tiden tirsdag morgen, blev børnene afleveret, og derefter kørte jeg til Odense Å. Der var ikke meget vand i åen og jeg endte ved Kratholm i Bellinge. Jeg prøvede at fiske et godt stykke af med en Rapala wobler men uden held, så jeg skiftede til en blank Mepps 3 sølv med røde prikker, og i fjerde kast var der endelig gevinst, og få sekunder efter havde fisken taget et udløb opstrøms på godt 50-60 meter og jeg blev hurtigt klar over at det var en grov fisk, jeg var spændt godt op, da jeg havde valgt det lette grej, nemmelig min lille Berkley 7" så tro mig der var flex på klingen fra start til slut, total fedt.

Efter at ha været tonset opstrøms et par minutter, besluttede fisken sig for at svømme en tur på godt 300 meter nedstrøms, medmig efter med en total bøjet stang og en bremse som som var kommet på overarbejde. Efter godt 300 meter nedstrøms af åen og godt en halv times fight kunne jeg lande min hid til største havørred i åen, og tro mig når jeg siger det er total svært at få armene ned igen når man står og ser på sådanne en pragtfuld og flot havørred på 83 cm og 6,850 kg. Skønt at Odense Å kan levere fisk i denne størrelse!

Mvh Henrik Breinholdt

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This