– I morges da min kone Line spurgte mig, hvad jeg skulle fange, svarede jeg ingenting, fortæller Henrik Qvirin Reiter. – Fakta er, at jeg ville se, om ikke jeg kunne finde en multe, men dem fanger man jo ikke bare lige… Og dog! Der gik et par timer før jeg fandt nogle multer, og faktisk så jeg dem ikke, men pludselig var der store hvirvler lige ved siden af mig under noget af det brød, jeg havde kastet ud.

– De er skræmt tænkte jeg, men bakkede forsigtigt baglæns og kastede lidt mere brød ud over området, hvor jeg havde skræmt multerne. Heldigvis var de ikke alene, og kort tid efter var der multer, som spiste brød blot få meter fra mig. Jeg måtte lige tage en dyb indånding og få styr på nerverne. For mit ene ben rystede så meget, at jeg nærmest har lignet en, som stampede sandorm. Med rolige bevægelser fik jeg klemt lidt brød fast på krogen og placeret flåddet, så det ville drive over imod de spisende multer. Det nåede dog ikke at drive særlig langt, før en trykbølge startede fem meter fra brødet, hvorefter en multe strøg målrettet hen og indhalerede! WOW!!! Den gav en fight, som kun multer kan, og jeg nød hvert eneste øjeblik, mens fisken pumpede afsted på det lave vand! Det flueben havde jeg ikke regnet med at få sat i fiskebogen i år med så begrænset fisketid. Fisken målte 60 cm og vejede 3,7 kg.

Har du selv været ude for at fiske multer og haft held med dig, så drop os et par linjer og et foto til jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Owner

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This