Paraden fra den første Torskefestival, der blev afholdt i 1952.

For aller første gang i 1952 stævnes der ud fra havnen til festivallen.13.7.2011 – NAKSKOV TORSKEFESTIVAL har i år 60 års jubilæum, og i den forbindelse afholdes der søndag den 21. august en stor jubilæumskonkurrence. Hele programmet kan rekviveres via arrangørernes hjemmeside, Nakskov Sportsfisker Forening. Der deltager i år 12 skibe med plads til cirka 170 deltagere. Erfaringen siger at er der plejer at være rift om pladserne så tilmelding i god tid kan anbefales.

Nakskov Torskefestival, eller Torskekonkurrence som det kaldtes den gang, blev startet ved et bestyrelsesmøde i 1952, hvor det blev at man arrangerede en fisketur på bæltet for medlemmer samt udenforstående. Til festivalen skulle der uddeles pokaler og præmier som var sponsoreret af byens handlende. Den første konkurrence blev afholdt den 28. september 1952 med 288 deltagere fordelt på 26 både. Det blev så stor en begivenhed, at det blev kendt over det ganske land, så antallet af deltagere på et tidspunkt steg til over 600 mand fordelt på over 45 skibe. I dag er konceptet det samme, men på grund af skærpede krav fra skibstilsynet er det i dag kun muligt at skaffe plads til cirka 170 deltagere.

Det er med stor stolthed at Nakskov Sportsfiskerforening kan fejre 60 års jubilæet for Torskefestivalen i år, og med lige så stor stolthed at festivallen kan bryste os med at være Danmarks største og Danmarks ældst af sin art i dag. Festivalen har kun været aflyst en enkelt gang tilbage i 1980, den gang blæste så meget at man fra bestyrelsens side valgte at aflyse festivalen og de 420 deltagere desværre måtte blive på havnen, dette blev dog taget med oprest pande og afholdte hverken deltagere eller bestyrelsen for at forsætte med torskefestivalen frem til den dag i dag.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This