FREDERIK STJÂRNKVIST er en af de helt gamle pionerer i skandinavisk specimenfiskeri, og for nylig blev en af han vildeste drømme opfyldt – at fange en sekskilos brasen. Den flotte fangst blev gjort i sydsvenske Bysjön, der er kendt for nogle af de største svenske brasen – her i blandt den nye svenske brasenrekord, som blev taget af Rasmus Stjernqivst i maj måned.

Frederik har sendt os et billede og denne mail:

Allerede den 17 april lykkedes det at højne min brasen PR til 5,225 kilo, min første over fem kilo. Efter 27 års flittigt arbejde har jeg fået min drømmebrasen. De seneste ti år har jeg desperat længtes efter en fem’er. Da jeg holdt den i hånden føltes det næsten uvirkeligt. Men det skulle blive endnu bedre. Tre nulture og otte dage senere får jeg et forsigtigt hug på min quiver stang. Jeg giver resolut modhug og mærker brasenens vægt i den anden ende, samtidig med jeg sætter linen i en gren i træet over mig. Det værste er at jeg ikke kan nå linen og må fighte fisken via træet, men jeg henter nettet, som jeg bruger til at få grenen ned og linen løs. Fisken sidder der heldigvis endnu og trækker stødt til siden. Da den kommer tæt på nettet ser jeg den rulle, og der er ikke tvivl om at det er en stor fisk. Fisken ryger i nettet og måles til 74,5 cm. Den ser tyk ud og to vejninger med en digital og en saltervægt, fastslår den til 6,080 gram. Så er jeg for alvor i den syvende himmel!

Brasenerne blev i øvrigt fanget på feederfiskeri med quivertips med loop tackel og to styk hair riggede majskorn på Owner Mosquito kroge str. 10.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This