– Som formand i formand i Sydvestjydsk Sportsfisker Forening, har man opgaver der skal løses, og en ”premiere” er bestemt en af dem, fortæller Jens Lygum. – Sidst på året 2020 fik jeg en indkaldelse til udskiftning af venstre knæ, og det var programsat til den 23 marts 2021, hvilket selvfølgelig var mega dårlig timing, men sådan var det, og jeg måtte så undvære at komme på fisketur fredag den 16 april til 2021-premieren. Jeg havde håbet på, at jeg med hjælp fra krykker kunne komme til åen, sidde på en bænk, drikke en kop kaffe og ikke mindst få en snak med dem der nu kom forbi. Det er gået over alt forventning med den genoptræning jeg skulle igennem, og efter et par uger kunne jeg køre bil igen og dermed var forhåbningerne om en lille tur til åen med noget fiskegrej ved at indfinde sig.

– Selvfølgelig skulle jeg til genoptræning fredag morgen, så der var endnu et bump på vejen, inden jeg var på vej. Først skulle jeg en smut over Sneum Å for at hilse på og efter det en tur til Kongeåen. Der gik lidt rygter om nogle fangede laks op i Kongeå Systemet og nogle få laks i Sneum Å. – Nå ja, hva´ pokker så holder kvoten da længere tid, tænkte jeg!

– Omkring middag var jeg ved at være klar til at mødes med min kone og min svigerfar, der var blevet lokket med til åen for første gang nogensinde. Med døgnkort, festivalstol og fiskestang fik vi ham placeret i et giftigt hul med et ormerig. Jeg fik rigget fluegrejet til, men det blev jeg hurtigt træt af, så jeg satte mig for at slappe lidt af. Jeg ser godt, at svigerfar rejser sig og ser lidt anspændt ud på sin stang- Pludselig siger han: ”der er noget på min stang”. – Jeg ser på hans fiskestang og kan ikke se ret meget krumning. – Det er da nok en aborre. Rul du den ind, få ny orm på og så ud igen, råber jeg. Da han begynder at rulle ind, spænder stangen helt ned i korken, og så kunne det nok være, at jeg fik fat i krykkerne og haltede til hjælp. Med lidt hjælp fra min makker Holger Wulff får de fisken ind, så jeg kan gaffe den og få den sikkert på land. Vi var alle helt overstadige over, at der nu lå en super fin laks på 90 cm og 7,8 kg. i græsset. Begynderheld? Sikkert! Godt guidet? Bestemt!

Dagen efter lyder det: Hva´ så svigerfar skal du med på fiskeri? Det kan vi godt, skal vi tage til Sneum Å?, svarer han. – Nej vi tager til Kongeåen igen. – Ja så gider jeg ikke, for jeg vil have en laks med hjem, hvis jeg fanger en! Jeg tog derfor selv på en lille formiddagstur med ormestangen, og efter en times tid så jeg ryggen af en laks, der brød overfladen, og i det andet drev tog en noget grådig fisk ormen, så jeg kunne kroge og fighte min Konge Å laks 2021. Med hjælp fra min gode ven Lars Hammer-Bek fik vi gaffet laksen, der var 87 cm og 7,0 kg. Fantastisk hvad kirurgerne kan gøre i dag: Efter blot tre en halv uge kunne jeg med lidt besvær komme til åen, gå med fiskestang og krykke – samt ikke mindst få lov til at hjemtage en super smuk laks. Det er skønt at være lystfisker. Knæk og bræk

Kvoten for store laks i Kongeåen blev i øvrigt lukket lørdag aften. Det blev til 20 hjemtagene store laks.

 

Hvidovre Sport

 

Svigerfar Thomas med sin fine laks fra Kongeåen. Øverst Jens med sin laks fra Sneum Å.

Svigerfar Thomas med sin fine laks fra Kongeåen. Øverst Jens med sin laks fra Kongeåen.

 

 

 

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This