Per Gylling kan bare det der med de store fisk på fluestangen, og i morges kl 10 var ingen undtagelse:

Havørred på Zpey fluestang

Den flotte fisk blev fanget på en Zpey Zalt kystfluestang med en Zpey Zalt Multitip line.

– I går fik jeg kun fire undermålere, så jeg besluttede mig for at prøve en helt ny taktik et helt nyt sted, fortæller han. – Jeg tog derfor til Sydfyn, hvor jeg gik i gang med at affiske en lille bugt på vej ud til et rigtigt godt rev, som jeg kender. Vinden kom ind fra siden, der var et perfekt svagt slør i vandet – og bølgerne knækkede akkurat. Og så gik jeg ellers der i mine egne tanker og affiskede bugten, mens der var en snert af forår i luften. Faktisk havde jeg lidt den samme følelse, som man ofte har en dag i april på kysten.

– Da jeg kom til indersiden af revet lagde jeg et godt langt kast ind over det, og efter blot to træk sagde det bare SLAM, fortsætter han. – Alene på måden den tog på, kunne jeg straks mærke, at den var godt kroget – og jeg var ikke et sekund i tvivl om, at det var en stor fisk, da linen bare piskede der ud af. På kort tid var et godt stykke af baglinen ude, så det var bare med at holde godt fast.

Da den endelig kommer tæt på, kan jeg tydeligt se, at den er kroget solidt i tungen, hvorefter jeg ved, at der ikke er nogen grund til panik, så jeg roligt kan nyde de sidste faser af fighten, indtil den ligger sikkert i mit net.

Super glad over den fantastiske fisk satte jeg mig på stranden, grillede et par pølser og fejrede øjeblikket med en god dram. Der er godt nok gået et par tusinde kystørred, siden jeg sidst fik en kystørred over de magiske fem kilo – som i øvrigt var en 6,0 kilos blankfisk taget fra den jyske kyst.

Jeg var fuldstændig mættet – og ikke blot af pølser. Jeg pakkede derfor sammen og brugte resten af dagen på at køre rundt og tjekke forskellige pladser, mens jeg bare tøffede rundt og var glad, slutter han.

Drømmefisken blev fanget på en lille hvid rejeflue str 6 lavet af Craft Fur.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This