– Det er ingen hemmelighed, at der er gang i kysten fortiden, fortæller Kasper Iversen Weidick. – Men selvom alle de kendte pladser giver fisk, så er det også det perfekte tidspunkt til at finde nyt og ukendt vand.

– Jeg fik tidligere i år tilbuddet om at blive guide i Limfjorden i gennem lystfiskerilimfjorden.dk, fortsætter han. – Derfor har jeg flittigt brugt min fritid på at finde en masse nye og interessante pladser med fisk. Den seneste uge har den nordøstlige del af Limfjorden fået en chance, og mange fine fisk er kommet på land. Men særligt én af pladserne skulle vise sig lidt ekstra interessant.

– På baggrund af lidt gode ideer fra Jari, fik vi testet en ny plads af tidligere på ugen, hvor den gav en fin fisk på 63 centimeter til undertegnede, men vi blev enige om, at pladsen lugtede af større fisk. Den 19. april lidt før middag blev trangen for stor og fjorden kaldte. Bilen blev parkeret og wadersne blev trukket på. Ene mand begyndte jeg at gå afsted mod vandet. Meget vand skulle afsøges, men tanken om, at fiskene med sikkerhed var der ude, holdt modet oppe.

– Efter at have mistet en kystwobler faldt valget på en blå/sort/sølv bred Silling på 19 gram, og dette skulle blive mit held. Efter blinket havde forladt et ålegræsbælte fulgte en mørk skygge med ind over sandet. Af ren refleks blev spinstoppet lavet to meter fra stangspidsen. Det var alt, der skulle til, for i næste øjeblik forsvandt blinket for øjnene af mig. Et hårdt modhug blev givet og fisken gav resolut kraftige hoved slag, hvorefter den satte af i et kraftigt udløb. Jeg var ikke i tvivl om at fisken var mindst 70+.

– Den store havørred gik tungt i en lang periode, men kom op og vende sig i overfladen et par gange, dog uden at springe. Efter hvad jeg følte var en uendelighed, kunne første forsøg med landing prøves. Men nettet, som jeg gik med, var for lille til ordentligt at kunne komme rundt om fisken, så det første forsøg mislykkes. Andet forsøg skulle lykkes! Så fingrene blev krydset, og fisken blev landet med hovedet først. Det lykkes og med fisken halvt ude af nettet blev den trukket fri af vandet samt slæbt ind på land. Fisken blev målt til 85 centimeter og skudt til omkring 7 kilo, og til mit held fik jeg en forbipasserende til at tage et på hurtige billeder. Pladsen som fisken er taget på samt mange andre vil blive offentliggjort på lystfiskerilimfjorden.dk snart. Knæk og bræk derude, slutter Kasper.

 

Friluftsland

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This