Efter et par meget travle måneder på arbejdet, skulle et par fridage bruges ved Varde Å – og det skulle vise sig at blive nogle begivenhedsrige dage med hele to personlige rekorder, beretter Klaus Kristiansen fra København.

– Torsdag den 3/10 ankom jeg ved Sig kl. 13 og gik nedstrøms til det sving, hvor jeg i juli fik en laks på 5,4 kg. Allerede efter små ti minutters fiskeri huggede en lille laks spinneren, og den fik hurtigt friheden igen. Det åbnede forhåbninger om, at jeg endelig kunne slå min dagsfangstrekord på to fisk, som jeg har oplevet flere gange i Varde Å.

Et par hundrede meter opstrøms blev det til en laks mere, og efter en kort frokostpause kunne jeg lande en meget flot laks på 85 cm. Til trods for den flotte røde gydedragt, sprang den fri af vandet to gange og leverede en flot fight, inden den gled tilbage i åen. Det blev til endnu en laks inden fiskeriet døde ud, men da var min dagsrekord blevet slået med flere længder med laks på 55, 60, 65 og 85 cm – og så på knap tre timer!

Næste dag var vejret slået om fra sol til byger og tåge. Det gav håb om, at jeg måske kunne fange havørred i den pæne ende – en af de ting, jeg mangler. Der skete dog ikke meget ved åen før sidst på eftermiddagen. I et langt sving med træer over åen blev det først til en lille laks og 15 minutter senere huggede så endelig en havørred med bund i. I starten var jeg i tvivl om, om det var en laks eller ørred, da den ikke havde så mange prikker, men på et tidspunkt stod den lodret i vandet og viftede med halen over vandet, og så var der ikke længere tvivl. Fisken kom på land, og det var en meget fin oktoberhavørred på 70 cm og hele 4,3 kg og dermed endnu en personlig rekord.

Lørdag blev det også til et par timers fiskeri inden turen gik tilbage mod København. Heldet var dog brugt op, og det blev kun til en lille gedde. Jeg skulle dog ikke klage, og jeg fik da også besked om, at jeg da ikke behøvede at komme til åen næste weekend, slutter Klaus.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This