– Forholdene var ikke de bedste, da jeg tog ned på den lokale plads i går, fortæller Svend til Fisk & Fri. – Sol, fladt, faldende og spritklart vand plejer nemlig ikke at være så befordrende for havørredens bidelyst.

– Flere fiskere stod allerede ved revet, fortsætter han. – Jeg begyndte derfor at spejde lidt efter fisk på den ene side. Her er der fladt med mørk bund, og ofte viser fiskene sig, hvis de er inde under land for at jage. Det varede ikke mange minutter, før jeg så tegn på liv, da der kom en blank plet midt i det riflede vand, og lidt efter så jeg en god fisk skyde ryg.

– Så var det bare på med “Skovtrolden” for enden af min 0.22 tip. Det er bare en superflue i stille og klart vand. Herefter vader jeg ganske, ganske forsigtigt ud, mens jeg stripper line af hjulet. Det er supervigtigt med en stille approach under sådanne forhold.

– I første kast sker der intet og i andet kast – intet. Men i tredje kast……BANG! Jeg mærker med det samme, at det er en stor fisk, og jeg bliver i den grad overbevist, da den kaster sig med halvdelen af kroppen ud af vandet. Det er en bomstærk fisk, der flår bagline af hjulet 3-4 gange.

– Hvor længe jeg fighter den, ved jeg ikke. Men til sidst får jeg kørt den træt, og den begynder at kæntre i vandet. Jeg lægger pres på den for at få den kanet ind på den blottede kløvertang, men jeg ved af erfaring, at den slags fisk kan finde på at eksplodere i en sidste kraftanstrengelse, når de mærker bunden kilde dem på maven. Og – det var selvfølgelig det, der skete. Men jeg kunne se, at den var kroget rigtigt godt, så jeg lod den være vred for en kort, sidste stund. Derefter fik jeg et godt greb ved gællelåget og kunne løfte den smukkeste blankfisk i land. Fisken var 70 centimeter og vejede 4,3 kilo. Det var en utrolig dyb og smældfed skønhed. Hvilken fantastisk start på vinterferien, slutter Svend.

Hvis du selv har fanget en god fisk, så tøv ikke med at kontakte redaktionen, så vi kan publicere den her på siderne. Du får fat i os på 30 70 02 36 eller jb@fiskogfri.dk

 

rygsække Friluftsland

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This