Sune Nordberg tager tit eftermiddagsfiskeriet her om vinteren for at få lidt frisk luft, inden mørket sænker sig over de østdanske kyster. Sådan var det også i går, hvor han igen var ud at lufte sin Sandeel langs kysten.

– Vi har haft et fint fiskeri det sidste stykke tid med en del pæne blankfisk, så forventningerne var høje, da jeg kom ud på pladsen, fortæller han. – Der var en frisk vind fra sydvest, så fiskeriet blev desværre besværliggjort af en del drivende ålegræs i vandet. Vi kastede og kastede, men der var ålegræs på krogen i næsten hvert eneste kast. Til sidst lykkedes det os dog at finde et lille stræk, hvor der ikke var så meget skidt i vandet – og så gik det straks bedre.

– Først får jeg en enkelt lille fisk, som ryger retur igen, men og så pludselig får jeg et dunder hug helt ude i kastet, fortsætter han. – Min Sandeel er netop landet, og jeg når knapt nok at tage to omdrejninger på hjulet – samt tage et spin-stop, før det bare siger SMASK.

Fisken springer fri af vandet flere gange, så jeg kan med det samme se, at det er en god blankfisk, der leverer en forrygende fight. Selv da jeg omsider får den flotte havørred tæt på, er den svær at lande, fordi den bliver ved med at gå dybt nede i vandet foran mig, hvor den hele tiden svømmer rundt om mine ben, så den er helt umulig at presse op. Normalt lander jeg selv mine fisk, men fordi fisken simpelthen ikke vil til overfladen, får jeg min kammerat til at nette den store havørred.

Fisken, der var 70 centimeter og vejede 4,2 kilo huggede en 19 grams Sandeel i kobber med røde prikker – en farve vi har haft virkelig meget succes med på det sidste. Jeg er helt vild med netop 19 grams versionen, da den kaster virkelig godt, slutter Sune sin fortælling til Fisk & Fri.

Har du fanget en god fisk – eller kender en der har det, så husk at tip Fisk & Fris redaktion på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Hvidovre Sport Black Friday

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This