– Efter at jeg søndag morgen fik min PR i havbars på flue, en fisk på 62 cm, tænkte jeg at de sgu nok stadigt var i området, fortæller Jesper Nørgaard. – Med en svag østlig vind, var det bare at komme i bilen. Jeg fik søsat pontonbåden mellem cirka 200 badegæster, mens termometeret målte 26 grader, og på sikker afstand af disse startede jeg fiskeriet på det stenrev, der var nærmest. Det resulterede i et par makrel på en synke 6 line og en hvid jiggy.

– Det var først da jeg bevægede mig længere op af kysten, at festen startede. Jeg så bevægelse i overfladen, lagde fluen ud og smask; den første havbars på cirka 40 cm hamrede fluen. Og sådan blev det så ved kast efter kast. En overgang fik jeg placeret pontonbåden direkte oven på det område, hvor stimen trak forbi. Så var det bare at holde øje med hvilken retning de svømmede, og smide fluen den vej. Sådan blev det ved i cirka tre timer. Da det ebbede ud, gik der en lille time, så begyndte de at jage i overfladen. Her kom pontonbåden virkeligt til sin ret, da jeg hurtigt kunne sejle dem op og placere fluen. De tre største havbars fik jeg i øvrigt på denne måde, og de lå alle omkring de 55 cm. Jeg fik også en enkelt havørred og en makrel yderligere, inden festen stoppede. Det blev til godt og vel 42 havbars. En fuldstændigt sindssyg aften, hvor jeg i øvrigt også mistede en stor havørred. I øvrigt var fiskene mest i stødet, da jeg fiskede fluen virkeligt hurtigt, og det gjaldt både havbars samt de makrel og havørred, jeg også fik på turen.

Har du også været ude at fiske havbars, så hører vi meget gerne fra dig på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

Hvidovre Sport

 

Jesper Nørgaard med en af sine mange flotte havbars taget fra pontonbåden.

Jesper Nørgaard med en af sine mange flotte havbars taget fra pontonbåden.

 

Jesper Nørgaard med endnu en flot havbars.

Jesper Nørgaard med endnu en flot havbars.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This