Kenneth Nygaard Berthelsen har de sidste par dage udelukkende fanget mindre blankfisk, så han var ved at være godt træt af grønlændere: Nu skulle der andre boller på suppen. – Jeg vågnede klokken seks i morges, hvor både konen sønnike stadig sov, fortæller Kenneth.- Så det var på liste tå ned og brygge kaffe, og så var retningen ellers sat mod Sønderjylland.

– Kl 7.30ish ramte jeg P-pladsen, pakkede ud, kom i mine waders og riggede UL spinnestangen til, fortsætter han. – Dagens agn faldt naturligt på en OGP Silling 8 gram i rød, som blev rigget op, sammen med en Owner S61 str 2.

Dagen startede i hård sidevind, men det gjorde intet, for vinden blæste, så jeg havde skrå medvind. Der var lette bølger, og vandet var svagt grumset samt meget koldt. Der gik ikke længe, før den første havørred gik på krogen – en 50 cm nedfaldsfisk, som efter afkrogningen kom hurtigt retur igen.

Sådan gik meget af dagen med at fange falderter og små hidsige grønlændere, hvilket også kan være intenst, men man mangler lidt størrelse på, når det kører på den måde.

 

Friluftsland

 

Senere på dagen, kom jeg om til en meget lavvandet vig, hvor der var fuldstændig fladt vand. Jeg var lige ved at gå forbi pladsen, da jeg tænkte “det får sgu et forsøg alligevel”. Og det var en klog beslutning, for det gav hugget fra det, der skulle vise sig at være dagens anden største fisk, som var en flot 60 cm+ fisk i en helt stålblank dragt. Den kom sikkert i nettet, fik et gok, og så var det ellers i gang med fiskeriet igen.

Jeg fiskede videre og fik pludselig et tungt hårdt træk i stangen, så jeg kunne mærke, at der var noget størrelse på fisken. Desværre vristede den sig fri, og nu stod jeg så der med en lidt tom følelse inden i. – Øv, tænkte jeg.

Jeg tog et par kast mere ud i det blanke vand, og en stor trykbølge rejste sig hurtigt efter blinket. SMASK sagde det, og ud af vandet kom en kæmpe havørred springene. Den ruskede hårdt, rullede rundt i vandet, lavede kæmpe udløb, og så vendte den om mod mig, så mit hjul kom på overarbejde. Men – fisken kom til sidst i nettet efter en kort, men vanvittig god fight på den helt lette UL-pind. Jeg udbrød et kæmpe brøl i forløsning, for i nettet lå en 73,5 cm lang havørred på 3800 gram, slutter Kenneth sin beretning til Fisk & Fri.

Husk at give Fisk & Fri et tip, hvis du eller en af dine kammerater fanger en flot fisk. Du kan kontakte redaktionen på jb@fiskogfri.dk eller telefon 30 70 02 36.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This