Jeg var afsted på tur alene som noget forholdsvist nyt, da jeg egentlig er geddefisker, og kun fisker i åen med min kammerat, men denne dag vil være en dag, jeg sent vil glemmer, fortæller Frederik Skov Lundby Pedersen

Jeg tog ud for, at prøve lykken i Skjern å, hvor min fiskemakker havde smidt en blank 90+ laks få dage forinden. Allerede da jeg havde fået fisket det første sving af og var i starten af det næste, havde jeg mistet modet lidt.

Jeg gik og fiskede nedstrøms. Dermed kunne jeg også lade kondom-spinneren svinge helt ind til egen brink, og idet jeg stod og tænkte på at flytte til et andet spot, kom der slack line. Jeg tænkte straks, at der var sket det umulige for mig… Der var FISK!! Så jeg skyndte mig, at stramme linen op og satte krogen bestemt.

Milisekunder efter skreg bremsen, alt i mens jeg stod og tænkte, at dette var fisken, og den skulle bare landes!
Tunge og dybe åndedrag samt et ekstra hårdt bankende hjerte opstod ud af ingenting! DET ER ADRENALIN! Det er hvad, vi fisker for.

Under fighten fik jeg ringet til min far, som kom ud med pose og målebånd, hvorefter jeg fik ringet til min ven, som er besat af en gal laks. Men inden far nåede ud, havde jeg fightet fisken i 10-12 min, hvorefter jeg fik den landet i tredje forsøg.

Det var noget af det mest nervepirrende, jeg har oplevet længe!Så nu bliver der købt net til de næste mange fisketure til åen, det er en ting, der er helt sikkert.

Laksen, med en vægt på 11,3 kg og en længde på 106 centimeter, blev fanget på en FC kondomspinner i Rød/Gul med str. 3 kobberblad fisket nedstrøms, da vandet stadig var forholdsvist koldt.

Tillykke til Frederik med den flotte laks, der lægger ham i spidsen for konkurrencen, med blot 1.6 point ned til Henning Trier.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This