Sildefestivalen i Hvide Sande 2013er nu afsluttet, det blev 3 gode og festlige dage i SILDENS TEGN. Masser af gæster besøgte festivalen fra nær og fjern og solen skinnede smukt over Hvide Sande.

Cirka 250 deltagere stillede i år op ved årets sildekonkurrence – og vejret samt de mange gæster ved Hvidesande, gjorde dagen til en kæmpe succes.

Vinderne af konkurrencen blev således.

Voksenrækken – Tim Berger med i alt 5,75 kilo sild (46 stk.)

Juniorkonkurrencen – Lion Fischer med 2,08 kilo sild (18 stk.)

Børnekonkurrencen – Mads Kaiser med 1,16 kilo sild (9 stk.)

Som afrunding på Sildefestivalen bliver årets Mr. Sild kåret og i år blev det Holger "Danske" Mortensen. Holger smigrede især seniordommeren med en skøn sang og nogle pæne ord.

Der var masser af grin og gode shows blandt deltagerne. Henning Davidsen (HD) styrede salgets gang og holdt gang i festen og de 4 dommere, Lotte Kaalund, Karina Lodberg, Irene Slot og Mary Søgaard stillede frisk op, når deltagerne hev dem på scenen og de stillede masser af sjove spørgsmål, hvorfra de kunne vælge den rette vinder til årets Mr. Sild 2013.

Vinder af årets SILDEOPSKRIFT 2013 skulle også kåres og dommerne Mary Søgaard, Holger Lodberg, Esben Lunde Larsen og Irene Slot smagte på mange gode silderetter, der var utroligt flot anrettet – men vinderopskriften var de ikke i tvivl om. Karen Larsen fra Holstebro vandt med retten "Stegte sennepssild med ingefærstegte pærer:

Filterne vendes i grahamsmel, steges 2-3 min. på hver side.

Dressing:

2 spsk. Sennep (gerne dijonsennep)

2 spsk. Sukker

1 spsk. Hvidvinseddike

6 spsk. Neutral olie

1 dl. Creme fraiche

2-3 pærer skæres i små tern. Vendes på panden m. 2 spsk. ingefær, 20 g. Sukker og ½- 1 dl. Eddike.

Pærerternene hældes over sildene, hvorefter sennepsdressingen hældes over.

Pynt med finthakket agurk og rødløg.

Der spises god mad og masser af fisk i hjemmet hos Karen Larsen. Så med denne kåring, vil hun rigtig gerne stille op og forsvare titlen til næste år.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This