Lige nu fiskes der efter kvotetun, der kan hjemtages, og det forlyder fra flere fiskere, at der pt totalt set er landet i omegnen af 15-18 tun på kvoten, som i alt er på fem tons, svarende til cirka 16-20 fisk. Lige nu ligger der 8-10 både og fisker i området ud for Gilleleje på grænsen til dybere vand – ikke så langt fra den svenske grænse. Mindst én fisk er landet i dag – og meget tyder på at kvoten kan være opbrugt i dag eller i morgen.

Fisk & Fris udsendte Jim Pedersen var i går eftermiddags et smut på Gilleleje Havn, hvor der blev landet og parteret en flot tun på 301 kilo. – Tunen huggede ret tæt på land kort tid efter, at vi var gået i gang med fiskeriet, og fisken fightede helt vildt, så det blev en lang fight, kunne fangerne fortælle.

Den flotte tun blev parteret på havnen, og de enkelte dele af fisken, som DTU Aqua skal bruge til deres forskning – eksempelvis øresten mv – blev sorteret i dertil indrettede poser og lagt på frys. Det samme gjorde kødet, der angiveligt bliver fordelt som tunbøffer med halvdelen til den båd, der har fanget fisken – og den resterende halvdel fordelt ud på nogle af de både i mærkningsprojektet, der endnu ikke har smagt danskfanget tun i 2022.

Det forlyder, at anden del af mærkningsfiskeriet kommer til at foregå med base i Helsingør og starter lørdag den 24 september. Der er angiveligt pt er mærket og genudsat 136 fisk af de danske fiskere, så der er et stykke vej igen til målet, som skulle være 200 mærkede tun i 2022.

Læs om status i det svenske tunprojekt fra SLU her.

 

Tohatsu

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This