– Min makker og jeg ankom til søen lørdag formiddag, fortæller Mikkel Riis-Christensen. – Det var varmt, og vi kunne hurtigt se, at vores idé om, at fiskene ville stå i grøden og solen på modsatte side af søen var helt rigtig. Vi fandt derfor tre spots i grøden og tre spots i åbent vand, i forhåbningen om at fiskene ville trække ud i løbet af natten.

– Det var ikke helt forkert, men foruden nogle linenap og smukt vejr, så forblev fiskene dog væk. Næste morgen, kunne vi lidt ærgerlige sidde med kaffen og kigge ud over søen. Der var helt stille… ingen springene fisk, ingen bobler… helt dødt… Men så pludselig – ud af ingenting, kørte min anden stang ude i åbent vand. Langsomt trak den afsted. Jeg lagde mit modhug og kunne mærke et fast anker i modsatte ende. Det var næsten sådan fighten foregik hele vejen ind. Den store fisk holdt sig dybt, og den lavede ingen store bevægelser… Da den kom op mod overfladen omtrent seks meter ude, kunne vi se en stor fisk, og da den skubbede vandet, var vi ikke i tvivl. Et par sidste små udløb og min makker kunne nette hende. Karpen, som tidligere er døbt Betty, da den blev taget på 23,7 kilo, vejede nu 23 kilo rent, slutter han.

Husk – især når der fiskes kommercielle vande – at desinficere dit grej inden du kommer til et nyt sted. Se hvordan du gør i videoen her.

 

Friluftsland The North Face

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This