filmFor 20. år i streg afholdes filmfestivalen for adventure film – Danish Adventure Film Festival, igen i år med fluefiskefilm på programmet.

Arrangementet løber i ugerne 49 og 50, med en uge i København og en i Århus. Festivalen byder på fantastiske adventure film, hvad enten man er til klatring, kajak, ski, surf eller ekstremløb – eller for den sags skyld – Fiskeri! De senere år har der været fiskefilm på programmet og i år er ingen undtagelse. Under filmkatagorien ’Eventyr’ finder man en buejagt og en outdoorliv film, og så højdepunkterne – to fluefiskefilm.


De to fluefiskefilm er i hver deres kategori; den ene ’The Unicorn of Fish’ er instrueret af to erfarne herre inden for fiskefilm; Peter A. Christensen og Frederik Lorentzen. Filmen er skudt i eventyrlige British Colombia hvor der jages trofæ Steelheads i Skeena River systemet. Som altid når instruktøren hedder Peter A. Christensen er der smukke betagende billeder fra en afsides verden og filmen levere bare varen; utallige fights, takes og en verden sikkert kun alt for få får oplevet i deres fluefiskeliv.

Den anden fluefiskefilm er instrueret af Joachim Bruun og produceret af Percy Film. Filmen er på mange måder en diametral modsætning til den første. ’Northern Fly Fishing’ omhandler venneparret Philip og Frederik der opsøger smukke vandløb i Schweiz og Sverige med tørfluer og nymfer, på jagt efter deres første ’rigtige ørred’. Filmen sluttes i skærgården med deres debutgedder på flue. Filmen er smukt produceret og er en dejlig fortælling om glæden ved fluefiskeri og venskab.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This