– Vi har sagt det før – og vi siger det gerne igen: Efterårsfiskeriet ved norske Nappstraumen er en fantastisk tid. Sådan lyder det fra Nordic Sea Anglings Johan Mikkelsen. – Der er både masser af fisk – samt chancen for en af de helt store flyndere. I den forgangne uge har der været hård vind, og dermed svært fiskeri, som primært har været begrænset til nærområdet, fordi bølgerne på ydersiden af Lofoten har været i omegnen af 3 meter høje. På trods af de svære forhold har vi dog haft et super godt fiskeri på sydsiden af Lofoten med masser af rødspætter, torsk og sej.

– I løbet af ugen blev det dog igen muligt at fiske på ydersiden af øerne, hvilket straks gav godt med helleflyndere. Og siden da er det gået bedre og bedre med flynderfiskeriet, hvilket kulminerede i dag med et hug fra en virkelig grov flynder: Vores gæst Keith ser pludselig noget stort nede ved hans agn – og ganske kort efter får han et hårdt hug, hvor han ikke er et sekund i tvivl – den er STOR. De andre spoler op, mens linen pisker ud, og vores skipper Calle bliver tvunget til at sejle efter fisken, så den store helleflynder ikke tømmer spolen.

– Efter 30 minutter kommer den massive helleflynder op og vender ved båden første gang – og nu ved vi, at den er RIGTIG STOR. Først efter et kvarters yderligere fight får vi fisken til bådsiden, hvor den viste sig at være 216 centimeter – eller i omegnen af de 140 kilo. Efter et par hurtige fotos fik den flotte fisk sin frihed igen.

– Det er sæsonens tredje helleflynder over 2 meter fra Nappstraumen i år – og det kan sikkert gå hen og blive endnu vildere slutter Johan, der sammen med guide Calle Hjelm og fotografen Marcus Pettersson arbejder for Nordic Sea Angling.

 

Jans Lystfiskershop

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This