– Meldinger fra forskningstogter i Norskehavet tyder på, at 2021 bliver et stort pukkellakse år – og at der er en vis sandsynlighed for, at vi kommer til at se dem i Danmark her i år – præcis som i 2017, hvor der blev indrapporteret en del fisk i en del vestjyske åer samt helt ned til Sjællands Odde. Sådan lyder det fra Henrik Carl – Statens Naturhistoriske Museum.

– Pukkellaksen stammer oprindeligt fra den nordlige del af Stillehavet samt tilløbende vandsystemer, og de fisk, som vi de sidste år har set i danske farvande stammer fra nordvestrussiske udsætninger. Heroppe har pukkellaksen slået temmelig godt an og er begyndt at yngle, hvilket har betydet nogle kæmpe årgange, der med års mellemrum forvilder sig sydpå – blandt andet til danske farvande. Pukkellaksen bliver kun to år – og det er derfor typisk hvert andet år, at de optræder i større mængder tæt på land eller oppe i vandløb.

– Hvis de kommer til Danmark i 2021 vil det sandsynligvis ske i løbet af sensommeren, slutter Henrik Carl.

Fanger du en pukkellaks skal den naturligvis med hjem – og du må meget gerne sende en rapport – både her til fiskogfri.dk på jb@fiskogfri.dk eller til Fiskeatlasset. Det er pt uvist hvad pukkellaksene kan have af betydning for vores hjemmehørende arter.

Du kan også læse mere om 2021 som pukkellakse år på fiskepleje.dk

FOTO: HENRIK CARL

Kystblink Harald Nyborg

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This