Steffen Bruhn har netop landet den vildeste laks fra et stort hul på et privat stræk i Skjern Å: – Jeg havde fisket tre fulde dage på 1926`s vand, da jeg lige skulle tilbage til det sommerhus, som jeg havde lejet, fortæller han. Og da jeg var i hytten, så skulle jeg da lige tjekke det lille stykke bred hytten har direkte ned til åen. Jeg gad ikke lige tage waders på, så jeg gik bare ned til åen i tennissko med min spinnestang og lagde et kast ud i hullet. I første kast gav det intet, men allerede i andet kast fik jeg et brutalt hug, da spinneren kørte ind under egen side. Stangen fleksende fuldstændig sammen, og det blev til en hård fight, hvor jeg gik med storlaksen i cirka 45 minutter. Det var en høj og svær brink at lande fisken fra, så det var til mit store held, at 12-årige Gustav, der fiskede på det tilstødende Herning-vand, kom løbende for at komme mig til undsætning.

På rutineret vis lykkedes det Gustav at gaffe fisken, og sekundet efter hoppede jeg i vandet og greb den enorme fisk om dens kraftige halerod. Imens flyttede Gustav gaffen til et mere sikkert greb i kæbevinklen, og så bad jeg ham ellers om at løbe så langt op på land med fisken, han overhovedet kunne. Han kunne knapt nok løfte den store fisk, så nede fra vandet fik jeg givet laksen et gevaldigt skub opefter, hvorefter han asede og masede for at få fisken i sikkerhed langt væk fra den stejle brink. Kort efter kunne jeg dele et fantastisk øjeblik sammen med Gustav, der virkelig klarede det godt. Uden ham tror jeg faktisk ikke jeg havde fået fisken sikkert på land.

Storlaksen, der vejede 18,8 kilo og var 122 centimeter lang huggede på en kondomspinner fra Savage Gear med guldglimmerfarve.

 

Friluftsland

 

Uden Gustav her havde Steffen næppe landet sin flotte laks - og som belønning fpik han Savage Gear kondomspinneren den huggede på.

                                             Uden Gustav her havde Steffen næppe landet sin flotte laks – og som belønning fpik han Savage Gear kondomspinneren, som den huggede på.

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This