Jesper Larsen fangede allerede for to år siden sin første havål – eller ”conger” fra land i de norske fjorde. Siden har han prøvet at kommet derop, men det har ikke været let på grund af – ja gæt selv. For fem dage siden tog han så der op igen og lagde ud med nogle flotte rokker som opvarmning, inden han gik i gang med sit målrettede fiskeri efter havål her i nat. Og det gik over al forventning:

– Først fik jeg to fisk på 8 og 4,5 kilo. Herefter fik jeg en kæmpefisk på 17,15 kilo, der kæmpede virkelig tungt, men ikke specielt vildt. Efter megaålen fik jeg yderligere to på 7,5 og 10,2 kilo og især den sidste var fuldstændig vild og sprang helt fri af vandet under fighten. I mit forsøg på at holde de voldsomme fisk forstuvede jeg to fingre, så her i morges besluttede jeg mig for at køre hjemad på trods af, at jeg egentlig ville have fisket længere. Jeg er simpelthen for smadret i min krop efter en hård nat.

– Fiskeriet foregår ved, at jeg kaster 20-30 meter ud og lader taklet synke – først på strakt line for at strække mit glidetakel ordentligt ud, inden det lander på bunden. Det passer så fint med, at det med strømmens hjælp lander på sandbunden lige foran klipperne, så linen står næsten lodret ned til taklet. Jeg fisker med 4-4,5 meter lange surfstænger, et stort fastspolehjul og typisk halve makreller som agn. Den helt store huggede dog på en kombiagn, hvor jeg havde bundet flere forskellige fiskestykker sammen til en slags pølse. Billederne er taget med selvudløser, og jeg skulle hilse at sige, at det er ikke en fototeknik, der er specielt let at udøve, når man samtidig skal wrestle kæmpestore ål alene…

 

Friluftsland

 

Her kan du se to af de lidt "mindre" havål Jesper fangede. Øverst ser du monsteret på 17,15 kilo taget på en kombiagn med forskellige fiskesktykker.

                                                 Her kan du se to af de lidt “mindre” havål Jesper fangede. Øverst monsteret på 17,15 kilo taget på en kombiagn med forskellige fiskesktykker.

 

Jesper med en af turens flotte sømrokker.

Jesper med en af turens flotte sømrokker.

 

    Modtag fiskepost med nye artikler

    Nu er du tilmeldt.

    Share This